Ψηφίστηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο το νομοσχέδιο για τις φοροελαφρύνσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους χαιρέτισε το Σάββατο την έγκριση από το Κογκρέσο του νομοσχεδίου για την περικοπή φόρων ύψους 1,35 τρισ. δολαρίων (525,38 τρισ. δρχ.), το μεγαλύτερο πακέτο φοροελαφρύνσεων που υιοθετείται τα τελευταία 20 χρόνια στις ΗΠΑ.
37
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους χαιρέτισε το Σάββατο την έγκριση από το Κογκρέσο του νομοσχεδίου για την περικοπή φόρων ύψους 1,35 τρισ. δολαρίων (525,38 τρισ. δρχ.), το μεγαλύτερο πακέτο φοροελαφρύνσεων που υιοθετείται τα τελευταία 20 χρόνια στις ΗΠΑ.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ποσοστό μείωσης κατά 3% στα φορολογούμενα εισοδήματα αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου, μείωση του ποσοστού φορολόγησης στα ανώτατα κλιμάκια στο 35% και επιστροφή φόρου 300 δολαρίων για τους μεμονωμένους φορολογούμενους, 500 δολαρίων για τις μονογονεϊκές οικογένειες και 600 δολαρίων για τα παντρεμένα ζευγάρια.
Το πακέτο θα έχει εφαρμογή τα επόμενα 11 χρόνια και το ένα τρίτο των φοροελαφρύνσεων θα λάβει χώρα μεταξύ των ετών 2001 – 2006.
Στη Γερουσία το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με πλειοψηφία 58 έναντι 33 ψήφων, με 12 Δημοκρατικούς γερουσιαστές να ψηφίζουν μαζί με τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους τους. Ωστόσο, δύο Ρεπουμπλικάνοι τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου. Στη Βουλή των Αντιπροσώπων το πακέτο φοροελαφρύνσεων υιοθετήθηκε με 240 ψήφους υπέρ και 154 κατά, με την υποστήριξη 28 Δημοκρατικών βουλευτών.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου κατέστη δυνατή ύστερα από το συμβιβασμό που επετεύχθη μεταξύ του Κογκρέσου και της κυβέρνησης την Παρασκευή το βράδυ, μεταδίδει το Bloomberg.
Οι πολέμιοι του νομοσχεδίου από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών εκτιμούν πως το μέτρο θα είναι εξαιρετικά πολυδάπανο, ότι ευνοεί τους πλουσίους και πως συμβάλλει ελάχιστα στην ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού, όπως υποστηρίζουν, χάνεται μία ευκαιρία για απολπληρωμή του εθνικού χρέους.
Οι αναλυτές κρίνουν ότι η υπερψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί την πρώτη μεγάλη νίκη που καταγράφει στο ενεργητικό της η νέα αμερικανική κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Νεαρός και κορίτσι σκοτώθηκαν σε ρωσικό πλήγμα στη Ζαπορίζια
- Δυτική Οχθη: 24χρονος Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Πέτρο και «αγάπησε την Κολομβία»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Αλλάζει η εισαγωγή στα ΑΕΙ
- Βενεζουέλα: Χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν την επιστροφή του Μαδούρο και της συζύγου του
- Γαλλία: Η δικαιοσύνη καλεί δύο ακροδεξιές Γαλλοϊσραηλινές για «συνενοχή σε γενοκτονία» στη Γάζα