25

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κροατία θα πραγματοποιήσει από την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, προσκεκλημένος του Κροάτη ομολόγου του, Στίπε Μέσιτς.

Ο κ. Στεφανόπουλος θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κροατίας και τον πρωθυπουργό, Ίβιτσα Ράτσαν, για όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και στην κατάσταση στα Βαλκάνια.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνοδεύεται και από Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται ή ευελπιστούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή. Αναμένεται επίσης να συναντηθεί με εκπροσώπους των κομμάτων της χώρας και να επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ και το Κοινοβούλιο της χώρας. Την Παρασκευή -πριν από την αναχώρησή του για την Αθήνα- θα ξεναγηθεί στο Ντουμπρόβνικ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ