Καθημερινά δέχεται ηλεκτρονικές επιθέσεις το υπ. Αμυνας των ΗΠΑ
Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δέχτηκε συνολικά 23.662 ηλεκτρονικές επιθέσεις το 2000, oι 413 εκ των οποίων χαρακτηρίζονται κακόβουλες. Οι εισβολές αφορούν σε υπολογιστικά συστήματα όπου φυλάσσονται μη απόρρητες πληροφορίες και είναι ελάχιστα περισσότερες από εκείνες του 1999 (22.144 περιστατικά).
Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δέχτηκε συνολικά 23.662 ηλεκτρονικές επιθέσεις το 2000, oι 413 εκ των οποίων χαρακτηρίζονται κακόβουλες. Οι εισβολές αφορούν σε υπολογιστικά συστήματα όπου φυλάσσονται μη απόρρητες πληροφορίες και είναι ελάχιστα περισσότερες από εκείνες του 1999 (22.144 περιστατικά).
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου ισχυρίζονται ότι τα υπολογιστικά συστήματα του υπουργείου Αμυνας απειλούνται καθημερινά από ανθρώπους που προσπαθούν να υποκλέψουν πληροφορίες ζωτικής σημασίας για τη χώρα. Πάντως, δήλωσαν ότι δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν την ταυτότητα των χάκερ, οι οποίοι μπορεί να είναι «παιδιά, τρομοκράτες ή άνθρωποι που δουλεύουν για λογαριασμό εχθρών των ΗΠΑ». Δήλωσαν ακόμη ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή τους επίθεση σε υπολογιστικά συστήματα του υπουργείου όπου φυλάσσονται απόρρητες και σημαντικές πληροφορίες.
Εκπρόσωπος της εταιρείας αναλύσεων Giga Information Group δήλωσε στο NewsFactor ότι η πλειονότητα των επιθέσεων αφορούσε σε γενικές ανιχνευτικές κρούσεις, οι οποίες έγιναν με τη βοήθεια αυτοματοποιημένων εργαλείων που οι εισβολείς προμηθεύτηκαν από το Διαδίκτυο. Επιπλέον, σημείωσε ότι οι χάκερ εκμεταλλεύονται τα ευάλωτα σημεία των υπολογιστικών συστημάτων, τα οποία προκύπτουν από τη μη σωστή συντήρησή τους από τους υπεύθυνους τεχνικούς.
Αξιωματούχος του Πενταγώνου διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο κινείται ταχύτατα προς την ανάπτυξη και υιοθέτηση τεχνολογίας που θα θωρακίσει τα υπολογιστικά συστήματα και θα τα προστατεύσει από μελλοντικές -και ίσως πιο επικίνδυνες- επιθέσεις.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας