
Έξι κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ προτείνουν λύσεις για την ανατροπή του κακού κλίματος
Την ανάληψη πρωτοβουλιών, που θα αποκαταστήσουν τις σχέσεις του κυβερνώντος κόμματος με τους πολίτες, προτείνουν, μεταξύ άλλων, ως λύση για την έξοδο από το τέλμα οι Ακης Τσοχατζόπουλος, Κώστας Λαλιώτης, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννος Παπαντωνίου, Νίκος Χριστοδουλάκης και Χρήστος Παπουτσής.
53
Την ανάληψη πρωτοβουλιών, που θα αποκαταστήσουν τις σχέσεις του κυβερνώντος κόμματος με τους πολίτες, προτείνουν, μεταξύ άλλων, ως λύση για την έξοδο από το τέλμα οι Ακης Τσοχατζόπουλος, Κώστας Λαλιώτης, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννος Παπαντωνίου, Νίκος Χριστοδουλάκης και Χρήστος Παπουτσής.
Στις τοποθετήσεις τους στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής τα κορυφαία στελέχη εμφανίζονται ανήσυχα για την κρίση που φαίνεται να πλήττει το ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο καιρό. Συγκεκριμένα:
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος παραδέχεται ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, «βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση», και παρατηρεί ότι ο τρόπος αντιμετώπισης σειράς θεμάτων δημιούργησε ερωτηματικά στους πολίτες για τη στρατηγική της κυβέρνησης.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τονίζει, επίσης, ότι «χρειάζονται νέες πρωτοβουλίες που θα διαμορφώσουμε βάσει των πολιτικών της κοινωνικής αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και συνοχής, για τις οποίες, άλλωστε, προεκλογικά δεσμευτήκαμε».
Ο Κώστας Λαλιώτης προτάσσει την ανάγκη ενότητας στο κόμμα. Δηλώνει ότι «αναμφίβολα υπάρχουν διαφορές στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, ανάμεσα στους πολίτες, στα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ· οι διαφορές αυτές, όμως, δεν μπορούν να μας καταστούν εχθρούς. Οφείλουμε να βρίσκουμε και να προτάσσουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.»
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ σημειώνει, επιπλέον, τις διαφορές μεταξύ του προοδευτικής και της συντηρητικής παράταξης.
Αλλαγές σε βάθος στην κυβέρνηση και το κόμμα προτείνει ο Κώστας Σκανδαλίδης. Επισημαίνει ότι είναι αναγκαία «η αλλαγή πλεύσης, που αφορά σε πολιτικές, στόχους, προτεραιότητες, δομές και λειτουργίες· αλλαγές που να επεκτείνονται σε ολόκληρο τον πολιτικό σχηματισμό του ΠΑΣΟΚ.» Ο ίδιος εξειδικεύει κάνοντας λόγο για αλλαγές σε ρόλους, σχέσεις, ακόμα και σε πρόσωπα.
Ο γραμματέας του Κινήματος δηλώνει πως «είναι ώρα ευθύνης και δράσης» και ότι η νέα ενότητα αφορά σε νέες προτάσεις και μορφές πολιτικής, οι οποίες να αναδεικνύουν τον προοδευτικό χαρακτήρα της παράταξης.
Δεν διστάζει να αποδώσει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στους χειρισμούς για το ασφαλιστικό ο Γιάννος Παπαντωνίου. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας υπογραμμίζει ότι «η ανατροπή του κλίματος περνά μέσα από την έναρξη διαλόγου και την αναζήτηση μιας λύσης, που θα είναι σωστή και δίκαιη και θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος πάνω σε στέρεες βάσεις».
Προσθέτει δε ότι η κυβέρνηση κινείται τώρα προς αυτή την κατεύθυνση, γεγονός που θα έχει θετικά αποτελέσματα και στην «αποκατάσταση της κατεύθυνσης της κυβερνητικής πολιτικής». Τέλος, χαρακτηρίζει «αναμενόμενο» το γεγονός ότι το 2001 θα είναι ένας δύσκολος χρόνος.
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην «προσπάθεια της κυβέρνησης να συνθέσει, να εξηγήσει πιο επίμονα και αποτελεσματικά τις απαιτήσεις που υπάρχουν μετά την ένταξη στην ΟΝΕ, με σκοπό να προετοιμάσει την κοινωνία, ώστε να μετατρέψει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες». Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτηρίζει «κρίσιμο το ρόλο» του συνεχούς διαλόγου με την κοινωνία.
«Οι δημοσκοπήσεις στέλνουν μηνύματα που οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψιν» δηλώνει ο Χρήστος Παπουτσής. Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί «να έχει τα αντανακλαστικά και τη ζωντανή σχέση με το λαό, που του επιτρέπει σε κάθε φορά να ανταποκρίνεται στη συγκυρία και να αντιστρέφει το κλίμα».
Ο ίδιος παρατηρεί ότι χρειάζεται επιτάχυνση της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος, αναδεικνύοντας παράλληλα την κοινωνική διάστασή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπαρτσελόνα – Θέλτα 1-0: Στο +9 από την άσπρη βούλα – Αγωνία για Γιαμάλ
- Κύπελλο Ιταλίας: Ο τρομερός Μότα απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την Λάτσιο στον τελικό
- Δ. Κουτσούμπας από τη Λέσβο: Αυτό που ζουν οι κτηνοτρόφοι είναι έγκλημα
- Ο Ίλον Μασκ αγνόησε τη γαλλική Δικαιοσύνη
- Απόλλων Λεμεσού – ΑΠΟΕΛ: Επεισόδια με πρωταγωνιστή τον Πάμπλο Γκαρσία (vid+pic)
- Γιορτή σήμερα 23 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


