
Πάνω από 1 τρισ. δρχ. «κατέθεσαν» το 2000 οι Έλληνες στο βωμό της τύχης
Περίπου 1,286 τρισ. δραχμές δαπάνησαν πέρυσι οι Έλληνες σε νόμιμα τυχερά παιχνίδια, αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα την Τρίτη. Τα σκήπτρα κρατά το παιχνίδι «Πάμε στοίχημα» καταλαμβάνοντας το 44,5% της συγκεκριμένης αγοράς.
56
Περίπου 1,286 τρισ. δραχμές δαπάνησαν πέρυσι οι Έλληνες σε νόμιμα τυχερά παιχνίδια, αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα την Τρίτη. Τα σκήπτρα κρατά το παιχνίδι «Πάμε στοίχημα» καταλαμβάνοντας το 44,5% της συγκεκριμένης αγοράς.
Μόνο για το «Πάμε στοίχημα» δαπανήθηκαν 354 δισ. δρχ., γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στο εν λόγω παιχνίδι, παίρνοντας τα σκήπτρα από τη Βρετανία που έχει σε αυτό παράδοση πολλών ετών.
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο κάθε Βρετανός ξοδεύει περίπου 3.500 δρχ. ετησίως για στοιχήματα, ενώ το αντίστοιχο πόσο για έναν Έλληνα ξεπερνά τις 33.000 δραχμές.
Σαφής είναι η προτίμηση που δείχνουν οι Έλληνες και στον ιππόδρομο, που καταλαμβάνει το 15,5% της συγκεκριμένης αγοράς. Υπενθυμίζεται ότι στο ποσό του συνολικού τζίρου δεν έχουν συμπεριληφθεί τα έσοδα των καζίνο, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις φτάνουν τα 523 δισ. δρχ., ούτε φυσικά τα ποσά του παράνομου τζόγου που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 400 δισ. δραχμές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπούτσκος: «Θα πρέπει να πολεμήσουμε για να επιστρέψουμε με το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη»
- ΗΠΑ εναντίον Ιράν: Η σύγκρουση μεταφέρεται στον Ινδικό Ωκεανό και το διπλωματικό αδιέξοδο βαθαίνει
- Αλ. Χαρίτσης: Ωδή στο ρουσφέτι στη Βουλή – Η ΝΔ έχει την ευθύνη του πελατειακού κράτους
- ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν δημοψήφισμα για τον εκλογικό χάρτη στη Βιρτζίνια – Νοθεία καταγγέλλει ο Τραμπ
- Ανδρουλάκης: Δείγμα παρακμής – Το σχόλιο για δημοσίευμα περί κρυφών δημοσκοπήσεων και εκπλήξεων
- Μέσα στο κορυφαίο αεροδρόμιο του κόσμου – Καταρράκτες, ρομπότ και απόλυτη ταχύτητα
