Δικαιώθηκε η Infineon, ένοχη η Rambus
Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια έκρινε την Τετάρτη ένοχη τη Rambus για εξαπάτηση και εσκεμμένη απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών για την κατασκευή τσιπ μνήμης DDR RAM και DRAM, έπειτα από μήνυση της γερμανικής εταιρείας Infineon.
73
Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια έκρινε την Τετάρτη ένοχη τη Rambus για εξαπάτηση και εσκεμμένη απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών για την κατασκευή τσιπ μνήμης DDR RAM και DRAM, έπειτα από μήνυση της γερμανικής εταιρείας Infineon.
H ιστορία ξεκίνησε το 1990, όταν η Rambus κατοχύρωσε ευρεσιτεχνίες της για την κατασκευή τσιπ μνήμης. Δύο χρόνια αργότερα, προσχώρησε ως μέλος στο συμβούλιο JEDEC (Joint Electron Device Engineering Counsil), το οποίο ορίζει τα πρότυπα για την κατασκευή ημιαγωγών και αργότερα έθεσε τις προδιαγραφές για την κατασκευή τσιπ μνήμης DRAM και DDR RAM που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα.
Ωστόσο, οι κανόνες συμμετοχής στο JEDEC ορίζουν ότι η Rambus έπρεπε να αποκαλύψει στο συμβούλιο πως είχε κατοχυρώσει πατέντες που της έδιναν το δικαίωμα να απαιτήσει την καταβολή αντιτίμου για τη χρήση τους από τις εταιρείες κατασκευής τσιπ μνήμης DRAM και DDR RAM.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Rambus δεν αποκάλυψε εκ προθέσεως το γεγονός αυτό, πριν γίνουν αποδεκτά τα σχετικά πρότυπα, προς ίδιον συμφέρον. Η Infineon υποστήριζε ότι η Rambus παραβίασε τους κανόνες του JEDEC. Η Rambus υπερασπιζόταν τις θέσεις της, ισχυριζόμενη ότι οι κανόνες ήταν ασαφείς και δεν της επέβαλαν κάτι τέτοιο.
Οι ένορκοι έκριναν τη Rambus ένοχη για εξαπάτηση και όρισαν ότι θα πρέπει να αποζημιώσει την Infineon με 3,5 εκατ. δολάρια (ένα δισεκατομμύριο δραχμές). Πάντως, το ποσό της αποζημίωσης ενδέχεται να μειωθεί σε 350.000 δολάρια (134 εκατ. δραχμές). Η Infineon στη μήνυσή της αξίωνε αποζημίωση ύψους 105 εκατ. δολαρίων (40 δισ. δραχμές).
Υπεύθυνοι της Rambus δήλωσαν ότι θα εφεσιβάλουν και τόνισαν ότι η παρούσα δικαστική απόφαση δεν τους πτοεί και ότι θα συνεχίσουν παρόμοιους δικαστικούς αγώνες που έχουν ξεκινήσει εις βάρος των Micron Technology και Hynix Semiconductor (πρώην Hyundai Electronics Industries), αλλά και εναντίον της Infineon -σε γερμανικό, αυτήν τη φορά, έδαφος. Η υπόθεση αυτή θα εκδικαστεί στις 18 Μαΐου.
Τη δικαστική διαμάχη μεταξύ των Rambus και Infineon ξεκίνησε η πρώτη με μήνυση εναντίον της δεύτερης, στην οποία έκανε λόγο για 57 περιπτώσεις παράνομης και εσκεμμένης οικειοποίησης τεσσάρων ευρεσιτεχνιών της τα τελευταία επτά χρόνια. Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, το δικαστήριο της Βιρτζίνια απάλλαξε την Ιnfineon από όλες τις κατηγορίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κουτσούμπας: Τους ενοχλεί η μαζικότητα των αγώνων και το ανεβασμένο κύρος του ΚΚΕ μέσα σε αυτούς
- Δρομείς από όλο τον κόσμο συρρέουν σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης για το Cretan Backyard Ultra
- «Μηδενική προπώληση, βανδαλισμοί και αποκλεισμός της Ιβάνκα» – Φιάσκο της χρονιάς το ντοκιμαντέρ της Μελάνια Τραμπ;
- Χιμένεθ για την αλλαγή του Μορόν και την απουσία των Άλβαρο και Ρόουζ
- Νέες αποκαλύψεις για την εξαφάνιση της Λόρας – Η μαρτυρία συμμαθήτριας και η αλλαγή σχολείου που ερευνά η Αστυνομία
- Καιρός: Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα – Τι αλλάζει από την Τρίτη
