Καλλιτέχνες μηνύουν ξανά το MP3.com για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων
Δύο μουσικοσυνθέτες και ένα γυναικείο ροκ συγκρότημα κατέθεσαν μήνυση τη Δευτέρα εναντίον της υπηρεσίας My.MP3.com του μουσικού δικτυακού τόπου MP3.com, για τη διάθεση δικών τους μουσικών κομματιών χωρίς την απαραίτητη καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων.
73
Δύο μουσικοσυνθέτες και ένα γυναικείο ροκ συγκρότημα κατέθεσαν μήνυση τη Δευτέρα εναντίον της υπηρεσίας My.MP3.com του μουσικού δικτυακού τόπου MP3.com, για τη διάθεση δικών τους μουσικών κομματιών χωρίς την απαραίτητη καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων.
Οι μουσικοσυνθέτες Ράντι Νιούμαν και Τομ Γουέιτς και το συγκρότημα ροκ μουσικής Χαρτ ισχυρίζονται ότι οι υπεύθυνοι του δικτυακού τόπου MP3.com μετέτρεψαν παράνομα περισσότερα από 270 μουσικά κομμάτια τους σε αρχεία mp3, τα αντέγραψαν στις βάσεις τους και κατόπιν τα έθεσαν στη διάθεση των χρηστών της υπηρεσίας My.MP3.com.
Οι ενάγοντες, με τη μήνυση που κατέθεσαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Αντζελες, ζητούν να επιβληθεί στο δικτυακό τόπο MP3.com πρόστιμο ύψους 150.000 δολαρίων (58 εκατ. δρχ.) για κάθε μουσικό κομμάτι που διατέθηκε παράνομα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δικτυακός τόπος MP3.com δέχεται μηνύσεις για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων τόσο από δισκογραφικές εταιρείες όσο και από καλλιτέχνες.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, βάσει απόφασης του ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ τον περασμένο Nοέμβριο, το MP3.com καλείται να καταβάλει στη Universal Music αποζημίωση ύψους 53,4 εκατ. δολαρίων (21 δισ. δρχ.), έπειτα από ισχυρισμούς της τελευταίας για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων μουσικών κομματιών καλλιτεχνών που εκπροσωπεί. Aλλες τέσσερις μεγάλες εταιρείες παραγωγής μουσικών δίσκων, οι Warner Music Group, Sony Music Entertainment, EMI Group Plc και BMG, απέσπασαν το περασμένο έτος από το MP3.com αποζημίωση ύψους 20 εκατ. δολαρίων εκάστη (7,7 δισ. δραχμές).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ουκρανία: Συμφωνία για χρηματοδότησή της με 90 δισ. από την ΕΕ – Πίστωση χρόνου για το «δάνειο επανορθώσεων»
- Αυστραλία: Ανακοινώνεται εθνικό πρόγραμμα επαναγοράς πυροβόλων όπλων μετά τη σφαγή στην Μπόνταϊ
- Ονδούρα: Ξεκίνησε η τελευταία ανακαταμέτρηση πριν την ανακήρυξη του νικητή των προεδρικών εκλογών
- Γάζα: Συνάντηση στη Φλόριντα για τα επόμενα στάδια της εκεχειρίας – Ο Τραμπ αναμένει και τον Νετανιάχου
- Ο Τραμπ τονίζει πως δεν χρειάζεται έγκριση του Κογκρέσου για να διατάξει πλήγματα στη Βενεζουέλα
- Ουκρανία: Μία νεκρή και εκτεταμένες ζημιές σε ενεργειακές υποδομές από ρωσικές επιδρομές στην Οδησσό


