Καθυστερεί η μετάβαση της Intel στην αρχιτεκτονική των 0,13μm
Προβλήματα διαθεσιμότητας ενδέχεται να παρουσιαστούν με τους Pentium 4 σε συχνότητες άνω των 2GHz, καθώς η Intel δεν έχει ακόμα παραλάβει τον εξοπλισμό που θα της επιτρέψει να κατασκευάζει επεξεργαστές στην κλίμακα των 0,13μm.
36
Προβλήματα διαθεσιμότητας ενδέχεται να παρουσιαστούν με τους Pentium 4 σε συχνότητες άνω των 2GHz, καθώς η Intel δεν έχει ακόμα παραλάβει τον εξοπλισμό που θα της επιτρέψει να κατασκευάζει επεξεργαστές στην κλίμακα των 0,13μm.
Η εταιρεία ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα ανεπάρκειας του mobile Pentium III στο 1GHz. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι το ίδιο θα συμβεί και με το νέο Pentium ΙΙΙ για φορητούς υπολογιστές, με την προσωρινή ονομασία Tualatin, ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει εντός του καλοκαιριού.
Όπως μεταδίδει το ZDNet.com, η εταιρεία ίσως αναγκαστεί ακόμα και να αναβάλει την κυκλοφορία των νέων επεξεργαστών Pentium 4, παρ όλο που η ίδια η Intel διαβεβαιώνει για το αντίθετο. Σύμφωνα με πηγές που δεν κατονομάζονται, μόνο η μία από τις τέσσερις εγκαταστάσεις παραγωγής των νέων επεξεργαστών θα είναι έτοιμη εγκαίρως.
Το πρόβλημα προκαλεί η καθυστέρηση της παράδοσης του Micrascan V, μιας μηχανής παραγωγής τσιπ της εταιρείας Lithography Inc, η οποία θα επιτρέψει τη μετάβαση από τα 0,18 στα 0,13μm.
To Micrascan θα έπρεπε να έχει παραδοθεί από τον Απρίλιο, αλλά δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμο πριν από το τέταρτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τη Lithography. Η Intel αναγκάστηκε τελικά να καταβάλει αρκετά εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία Numerical Technologies, προκειμένου να αποκτήσει το δικαίωμα χρήσης της τεχνολογίας που επιτρέπει την κατασκευή τσιπ των 0,13μm σε γραμμές παραγωγής των 0,18μm.
Εκτιμάται όμως ότι ακόμα και αυτή η λύση ανάγκης δεν πρόκειται να επιταχύνει σημαντικά την παραγωγή των νέων επεξεργαστών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Συμφωνία για χρηματοδότησή της με 90 δισ. από την ΕΕ – Πίστωση χρόνου για το «δάνειο επανορθώσεων»
- Αυστραλία: Ανακοινώνεται εθνικό πρόγραμμα επαναγοράς πυροβόλων όπλων μετά τη σφαγή στην Μπόνταϊ
- Ονδούρα: Ξεκίνησε η τελευταία ανακαταμέτρηση πριν την ανακήρυξη του νικητή των προεδρικών εκλογών
- Γάζα: Συνάντηση στη Φλόριντα για τα επόμενα στάδια της εκεχειρίας – Ο Τραμπ αναμένει και τον Νετανιάχου
- Ο Τραμπ τονίζει πως δεν χρειάζεται έγκριση του Κογκρέσου για να διατάξει πλήγματα στη Βενεζουέλα
- Ουκρανία: Μία νεκρή και εκτεταμένες ζημιές σε ενεργειακές υποδομές από ρωσικές επιδρομές στην Οδησσό


