Η Apple ανοίγει το πρώτο της κατάστημα λιανικής
Η γνωστή εταιρεία Apple γνωστοποίησε τη Δευτέρα στα μέσα ενημέρωσης ότι στις 19 Μαΐου πρόκειται να ανοίξει στην πόλη Μακλίν της Βιρτζίνια το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης της αλυσίδας της, προκαλώντας έκπληξη στους υπάρχοντες διανομείς λιανικής στις ΗΠΑ.
73
Η γνωστή εταιρεία Apple γνωστοποίησε τη Δευτέρα στα μέσα ενημέρωσης ότι στις 19 Μαΐου πρόκειται να ανοίξει στην πόλη Μακλίν της Βιρτζίνια το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης της αλυσίδας της, προκαλώντας έκπληξη στους υπάρχοντες διανομείς λιανικής στις ΗΠΑ.
Το πρώτο κατάστημα της Apple θα βρίσκεται στο εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο της πόλης, όπου υπάρχουν και πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες. Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται από τους αναλυτές ως μια προσπάθεια προσέλκυσης πελατών από το δημόσιο τομέα. Μέχρι στιγμής, η Apple δεν συνήθιζε να διαθέτει τους υπολογιστές και τα προγράμματά της μέσω καταστημάτων αποκλειστικής πώλησης δικών της προϊόντων. Στηριζόταν σε μεταπωλητές ηλεκτρονικών ειδών και στο δικτυακό της τόπο για την προώθησή τους.
Σύμφωνα με το CNet, η γνωστή εταιρεία προτίθεται να ανοίξει και άλλα καταστήματα σε διάφορα σημεία των ΗΠΑ, στα οποία ο κόσμος -όπως έγραφε η πρόσκληση προς τους δημοσιογράφους- θα «αγοράζει διαφορετικά» (Shop Different) και θα «σκέφτεται διαφορετικά» (Think Different), κάνοντας λογοπαίγνιο με το γνωστό διαφημιστικό της σλόγκαν. Κατά την εκτίμηση των αναλυτών, η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την εταιρεία να προσελκύσει αγοραστές, προβάλλοντας τους δικούς της υπολογιστές. Επίσης, στα καταστήματά της οι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καινούργια προϊόντα λογισμικού.
Οι πρώτες αντιδράσεις των ίδιων των μεταπωλητών και των καταστημάτων που συνεργάζονταν με την Apple, όπως η CompUSA και η Sears, είναι συγκεχυμένες, αφού δεν είχαν ενημερωθεί για το γεγονός και δεν γνωρίζουν ακόμη τις προθέσεις τις εταιρείας. Τέλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ορισμένων αναλυτών, η εταιρεία θα ήταν καλύτερο να αποφύγει μεγάλα ανοίγματα, όπως η έναρξη αλυσίδας καταστημάτων λιανικής πώλησης, μετά την περυσινή μείωση στις πωλήσεις της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ειρηνικός: Συνεχίζονται οι δολοφονικές επιθέσεις των ΗΠΑ σε πλεούμενα – Αλλοι 5 νεκροί
- Ουκρανία: Συμφωνία για χρηματοδότησή της με 90 δισ. από την ΕΕ – Πίστωση χρόνου για το «δάνειο επανορθώσεων»
- Αυστραλία: Ανακοινώνεται εθνικό πρόγραμμα επαναγοράς πυροβόλων όπλων μετά τη σφαγή στην Μπόνταϊ
- Ονδούρα: Ξεκίνησε η τελευταία ανακαταμέτρηση πριν την ανακήρυξη του νικητή των προεδρικών εκλογών
- Γάζα: Συνάντηση στη Φλόριντα για τα επόμενα στάδια της εκεχειρίας – Ο Τραμπ αναμένει και τον Νετανιάχου
- Ο Τραμπ τονίζει πως δεν χρειάζεται έγκριση του Κογκρέσου για να διατάξει πλήγματα στη Βενεζουέλα


