Βάνδαλοι παραποίησαν τις ιστοσελίδες της Microsoft σε τρεις χώρες
«Θύματα» χάκερ έπεσαν την Πέμπτη οι δικτυακοί τόποι της Microsοft στη Βρετανία, το Μεξικό και τη Σαουδική Αραβία, στις αρχικές σελίδες των οποίων γράφτηκαν «θριαμβευτικά» μηνύματα.
73
«Θύματα» χάκερ έπεσαν την Πέμπτη οι δικτυακοί τόποι της Microsοft στη Βρετανία, το Μεξικό και τη Σαουδική Αραβία, στις αρχικές σελίδες των οποίων γράφτηκαν «θριαμβευτικά» μηνύματα.
Υπεύθυνη για την ένατη κατά σειρά επίθεση σε δικτυακούς τόπους της Microsoft είναι η ομάδα Prime Suspectz, που έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την εταιρεία από τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε παραποίησε την πρώτη σελίδα του δικτυακού τόπου της στη Νέα Ζηλανδία.
Σύμφωνα με το CNet, οι χάκερ δημοσίευσαν τα μηνύματα «Prime Suspectz owned Microsοft again» (οι Prime Suspectz κατέλαβαν ξανά τη Microsoft) και «Thank you for visiting» (Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε) στο βρετανικό τόπο. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίσκεψή τους, οι χρήστες κατευθύνονταν στο σωστό δικτυακό τόπο της Microsoft.
Με ανάλογα μηνύματα παραποιήθηκαν και οι πρώτες σελίδες των ιστοσελίδων της εταιρείας στο Μεξικό και τη Σαουδική Αραβία -και εδώ οι υπεύθυνοι της εταιρείας αποκατέστησαν την τάξη σύντομα.
Εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το κενό ασφαλείας που εντοπίστηκε πρόσφατα στα Windows 2000 Server, για την κάλυψη του οποίου έχει ήδη μεριμνήσει η εταιρεία. Πάντως, δεν έχει ακόμη βρεθεί η ακριβής μέθοδος που εφάρμοσαν οι δράστες για να «καταλάβουν» τους δικτυακούς τόπους της Microsοft.
Όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία, δεν προκλήθηκε καμία απολύτως ζημιά από τις επιθέσεις, ούτε εκλάπησαν σημαντικές πληροφορίες και στοιχεία, εφόσον οι δικτυακοί τόποι του Μεξικού και της Βρετανίας διευθύνονται από τρίτους και δεν είναι άμεσα συνδεδεμένοι με το εταιρικό δίκτυο της Microsoft. Η εταιρεία ερευνά ακόμα αν ισχύει το ίδιο και για το δικτυακό τόπο της Σαουδικής Αραβίας.
Σύμφωνα με την εταιρεία Attrition.org που καταγράφει τέτοιου τύπου επιθέσεις, είναι η ένατη φορά που δικτυακός τόπος της Microsoft δέχεται «εισβολή» από χάκερ. Θύματα βανδάλων έχουν πέσει κατά καιρούς οι ιστοσελίδες της στη Βραζιλία και τη Σλοβενία, αλλά και αυτές των κεντρικών της γραφείων στο Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
