Το ταξίδι αναψυχής του Τίτο διχάζει τους υπευθύνους του διαστημικού σταθμού
Μπορεί ο πρώτος διαστημικός «τουρίστας» Ντένις Τίτο να γράφει ιστορία, από την άλλη όμως η επίσκεψή του θρέφει την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.
68
Μπορεί ο πρώτος διαστημικός «τουρίστας» Ντένις Τίτο να γράφει ιστορία, από την άλλη όμως η επίσκεψή του θρέφει την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.
Στη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο, ο διευθυντής της NASA, Ντάνιελ Γκόλντιν, αποδοκίμασε την πρώτη διαστημική αποστολή «ταξιδιωτικού» χαρακτήρα, την οποία πραγματοποιεί από τη Δευτέρα ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος Ντένις Τίτο. «Ο κ. Τίτο δεν έχει κατανοήσει το τρομερό άγχος και στρες που προκαλεί σε όλο το προσωπικό της NASA» δήλωσε.
Από την άλλη, Ρώσοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η αμερικανική διαστημική υπηρεσία υπερβάλλει χωρίς λόγο και ότι κανένα μέλος του πληρώματος που βρίσκεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) δεν έχει μέχρι σήμερα διαμαρτυρηθεί για τον επισκέπτη.
Παρ όλο που η NASA συνεχίζει να αφήνει εκτός των φωτογραφιών και των μαγνητοσκοπήσεών της τον Τίτο, ο ίδιος διασκεδάζει φωτογραφίζοντας και μαγνητοσκοπώντας τη Γη αφ υψηλού. «Ο πατέρας μου εκπληρώνει το όνειρό του και ζει την καλύτερη εμπειρία της ζωής του» δήλωσε ο Μάικλ Τίτο, γιος του πρώτου «τουρίστα» εκτός Γης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ειρηνικός: Συνεχίζονται οι δολοφονικές επιθέσεις των ΗΠΑ σε πλεούμενα – Αλλοι 5 νεκροί
- Ουκρανία: Συμφωνία για χρηματοδότησή της με 90 δισ. από την ΕΕ – Πίστωση χρόνου για το «δάνειο επανορθώσεων»
- Αυστραλία: Ανακοινώνεται εθνικό πρόγραμμα επαναγοράς πυροβόλων όπλων μετά τη σφαγή στην Μπόνταϊ
- Ονδούρα: Ξεκίνησε η τελευταία ανακαταμέτρηση πριν την ανακήρυξη του νικητή των προεδρικών εκλογών
- Γάζα: Συνάντηση στη Φλόριντα για τα επόμενα στάδια της εκεχειρίας – Ο Τραμπ αναμένει και τον Νετανιάχου
- Ο Τραμπ τονίζει πως δεν χρειάζεται έγκριση του Κογκρέσου για να διατάξει πλήγματα στη Βενεζουέλα


