Πάνω από 770.000 Έλληνες θα ωφελήσει η πολιτική για την απασχόληση, τόνισε ο Τ.Γιαννίτσης
Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση (ΕΣΔΑ) του 2001 θα ωφελήσει πάνω από 770.000 Έλληνες, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.
27
Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση (ΕΣΔΑ) του 2001 θα ωφελήσει πάνω από 770.000 Έλληνες, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.
Ο κ. Γιαννίτσης ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του ΕΣΔΑ για το 2001 ανέρχεται στα 592 δισ. δρχ., και θα διανεμηθεί σε μέτρα για την προώθηση της απασχόλησης και την αναβάθμιση της κατάρτισης και της εκπαίδευσης των εργαζομένων.
Όπως σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, το ΕΣΔΑ για το 2000 είχε προϋπολογισμό 500 δισ. και αφορούσε σε 738.000 εργαζόμενους.
Σε παρέμβασή του ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι τα μέτρα του ΕΣΔΑ αποτελούν «παρηγοριά στον άρρωστο» και «ταχυδακτυλουργίες», «επειδή δεν αυξάνουν την απασχόληση».
Απαντώντας ο κ. Γιαννίτσης διερωτήθηκε εάν όλη η Ευρώπη, που προωθεί ανάλογα σχέδια δράσης, είναι ταχυδακτυλουργός, και συμπλήρωσε:
«Ταχυδακτυλουργία είναι η αμφισβήτηση και όχι η υλοποίηση του προγράμματος του ΕΣΔΑ, καθώς αποφέρει στους συμμετέχοντες εισόδημα αντί επιδόματος ανεργίας, εργασιακή εμπειρία και μία καλύτερη αφετηρία για τη διεκδίκηση μιας μονιμότερης θέσης εργασίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στην Ελλάδα μεταφέρεται ο τραυματίας οπαδός του ΠΑΟΚ που είχε παραμείνει στη Ρουμανία για νοσηλεία
- Η δημοκρατική αντιπολίτευση δεν πρέπει να συναινέσει στην προσπάθεια του Μητσοτάκη να εργαλειοποιήσει το Σύνταγμα
- Τεράστια πυρκαγιά στις Φιλιππίνες – Στάχτη 1.000 σπίτια
- Δασμοί: Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ συμφωνία με περίπου τριάντα κράτη της Αφρικής
- Γάζα: Τουλάχιστον 10 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Ανάμεσά τους δύο μωρά
- Η Μπενφίκα είχε προτάσεις πάνω από 100 εκατ. ευρώ για Παυλίδη και άλλους τρεις – Η απάντηση των «αετών»
