38

Το Κέντρο Πληροφοριών του ΟΗΕ, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, οργανώνει το πρώτο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών για τα πανεπιστήμια της χώρας, στο διάστημα από 4 έως 6 Μαΐου.

Πρόκειται για μια άσκηση προσομοίωσης της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία θα συμμετάσχουν περίπου 120 προπτυχιακοί φοιτητές από πανεπιστήμια της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Κομοτηνής και των Ιωαννίνων.


Στις επιτροπές που έχουν συσταθεί θα συζητηθούν θέματα, όπως η εξάλειψη της διεθνούς τρομοκρατίας, το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση, ο διεθνής έλεγχος των ναρκωτικών, οικονομικά θέματα, η βίαιη κατάρρευση κρατών κ.ά.


Το Μοντέλο θα διεξαχθεί στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, στο Ρέθυμνο. Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ