Αυξημένα τα κρούσματα αλλεργίας στη Β. Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης ταλαιπωρούνται από αλλεργίες, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διαβίβασε στη Β΄ Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καβάλας.
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης ταλαιπωρούνται από αλλεργίες, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διαβίβασε στη
Β΄ Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καβάλας.
Στην έρευνα σημειώνεται ότι τα δένδρα που ευθύνονται περισσότερο για τις αλλεργίες είναι οι λεύκες και οι ιτιές, καθώς οι γυρεόκοκκοί τους περιέχονται σε μεγάλα ποσοστά ανά κυβικό μέτρο αέρα. Οι επιστήμονες συνιστούν σε όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να μην πλησιάζουν αυτά τα δένδρα.
Αρκετοί δήμοι της βορειανατολικής Ελλάδας λαμβάνουν μέριμνα προκειμένου να μειώσουν τα αυξανόμενα κρούσματα αλλεργίας και ήδη ο δήμος Καβάλας διαθέτει μηχάνημα για τη μέτρηση της γύρης του αέρα.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Τραγωδία στην Ομόνοια – 15χρονος έπεσε στο κενό από μπαλκόνι ξενοδοχείου
- Φενερμπαχτσέ – Μονακό 88-70: Ένατη σερί νίκη για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους
- Έμα Γουάτσον: Ποιος είναι ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος με τον οποίο φιλιέται η διάσημη ηθοποιός;
- Αποκάλυψη: Η απόφαση για την εξόντωση του Χαμενεΐ ελήφθη τον Νοέμβριο
- Ο Λανουά που δεν τηρεί τα προσχήματα με τους Φωτιά, Βεργέτη και το άρωμα πρόκλησης
- Η Νέα Αριστερά για τον Άλκη Ρήγο: Σπάνια πολιτική και ανθρώπινη ποιότητα