Σε νέα αντιπαράθεση σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα βρίσκεται το Βρετανικό Μουσείο με τον ιστορικό Γουίλιαμ Σεντ Κλερ.
Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Guardian, η διεύθυνση του μουσείου αρνείται να δημοσιοποιήσει τα πορίσματα των επιστημόνων που μετείχαν στο διεθνές συμπόσιο το 1999 σχετικά με τη φθορά που υπέστησαν τα Μάρμαρα στη δεκαετία του 30.
Σύμφωνα με το άρθρο, το Βρετανικό Μουσείο θεωρεί ότι η εισήγηση του Σεντ Κλερ περιέχει δυσφημιστικά σχόλια και απαιτεί την επανόρθωσή της, κάτι που βρίσκει αντίθετο τον ιστορικό.
Στη διένεξη αναμείχθηκε και η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, η οποία με ανακοίνωσή της στη βρετανική εφημερίδα δηλώνει ότι οι εκθέσεις των Ελλήνων ειδικών θα αποσταλούν στο Βρετανικό Μουσείο, έστω και αν δεν δημοσιοποιηθούν.
Η διεύθυνση του μουσείου, πάντως, είχε δεσμευτεί να γνωστοποιήσει τα πορίσματα, μετά το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει από τις αποκαλύψεις του Γουίλιαμ Σεντ Κλερ για κακή μεταχείριση των αρχαιοτήτων από τους αρμόδιους επιμελητές.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»