61

Προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι όσον αφορά στην κόντρα με τον Ακη Τσοχατζόπουλο έκανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου. Δήλωσε ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ήταν ενήμερος για την απόφαση μείωσης του εξοπλιστικού πριν από τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας -αναφερόμενος στο θέμα της περικοπής του εξοπλιστικού προγράμματος- τόνισε ότι ακόμη και μετά το «πάγωμα» των Eurofighter η Ελλάδα θα έχει δαπανήσει περί το 4,5% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς σε σχέση με το 2% που δαπανούν οι υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ.


Ο Γ.Παπαντωνίου έκανε λόγο και για το γκάλοπ της Opinion, που φέρνει πρώτη στις προτιμήσεις των πολιτών την αξιωματική αντιπολίτευση και τρίτο κόμμα το ΚΕΠ του Δημήτρη Αβραμόπουλου, λέγοντας ότι «δεν με ανησυχεί το γκάλοπ […] είναι φυσικό μια κυβέρνηση που είναι στη μέση της θητείας της και έχει ανοίξει πολλά μέτωπα να περνά καμπή». Ο υπουργός τόνισε ότι δεν προβλέπει ταχεία εκλογική ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας ότι μπορεί για δυο τρεις μήνες ακόμη οι δημοσκοπήσεις να το φέρνουν πίσω από άλλα κόμματα, κάτι που πιστεύει ότι θα αλλάξει στις κάλπες.


Όσον αφορά στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και τις κατά καιρούς δηλώσεις του ότι αντανακλά την πορεία της οικονομίας, υπογράμμισε ότι πάντοτε υποστηρίζει την «μακροπρόθεσμη προοπτική» της κεφαλαιαγοράς, δηλώνοντας ότι «είμαι υπουργός Εθνικής Οικονομίας, είμαι υποχρεωμένος να στηρίζω το ελληνικό χρηματιστήριο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ