
Επεισόδια έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στον Πειραιά. Ομάδα οικοδόμων και ναυτεργατών που επιχείρησε να αναρτήσει πανό, απωθήθηκε από άνδρες της αστυνομίας που περιφρουρούσαν το κτίριο.
53
Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στον Πειραιά. Ομάδα οικοδόμων και ναυτεργατών που επιχείρησε να αναρτήσει πανό, απωθήθηκε από άνδρες της αστυνομίας που περιφρουρούσαν το κτίριο.
Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί και στο υπουργείο Εργασίας και διαμαρτύρονται για ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, στο πλαίσιο της πανελλήνιας κινητοποίησης του κλάδου.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε από το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας να συλλαμβάνει όσους οικοδόμους διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως κατάληψη οδοστρώματος ή παρακώλυση συγκοινωνιών, και να τους οδηγεί αμέσως με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη Δικαιοσύνη.
Η εισαγγελική εντολή ήλθε σε απάντηση των τρόπων διαμαρτυρίας που επέλεξαν οι απεργοί στο υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι έχουν κλείσει την οδό Πειραιώς και έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου.
Νωρίτερα οι οικοδόμοι τέλεσαν μία εικονική κηδεία της κοινωνικής ασφάλισης, περιφέροντας φέρετρα στην οδό Πειραιώς και τοποθετώντας στεφάνια στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας. Μάλιστα, έβαλαν φωτιά σε δύο φέρετρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όπως είπαν.
Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται τόσο στο υπουργείο Εργασίας όσο και στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εκδήλωσαν την πρόθεση να παραμείνουν στις θέσεις τους έως το βράδυ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι νέες ρυθμίσεις για την ετήσια άδεια: Πώς θα χορηγείται από φέτος
- Συνταγή: Πατατοσαλάτα
- Τέχνασμα του Τραμπ η παράταση της εκεχειρίας λένε οι Ιρανοί – «Πράξη πολέμου ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ»
- Κορύφωση της βίας στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
- Για αυτό η μουσική μας φέρνει πιο κοντά
- Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

