51

Προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους να αποφύγουν να επισκεφθούν τουριστικά θέρετρα στην Ισπανία απηύθυνε την Παρασκευή η oργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών (ΕΤΑ) με επιστολή της στις βασκικές εφημερίδες Gara και Egunkaria.

«Η ΕΤΑ επιθυμεί να ενημερώσει όσους επιλέξουν να επισκεφθούν τουριστικά κέντρα στην Ισπανία για την αναψυχή και τις διακοπές τους ότι θεωρεί τις περιοχές αυτές στόχους των ενεργειών της.


»Και για να μην υπάρξουν ανεπιθύμητες συνέπειες, τους συνιστούμε να μην επισκεφθούν τις περιοχές αυτές. Δεδομένου ότι η Ισπανία είναι χώρα τουριστική, την οποία επισκέπτονται κυρίως Ευρωπαίοι, η σύσταση αφορά κυρίως σε αυτούς» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης.


Στην εν λόγω επιστολή η ΕΤΑ αναλαμβάνει επίσης την ευθύνη για δεκαπέντε επιθέσεις από την αρχή του έτους, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους συνολικά έξι άτομα.


Η ισπανική κυβέρνηση είχε εκφράσει στο παρελθόν φόβους ότι η οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών θα επιχειρούσε να πλήξει την τουριστική βιομηχανία της χώρας· φόβοι που επιβεβαιώθηκαν, καθώς στην ανακοίνωσή της η ΕΤΑ δηλώνει απερίφραστα ότι μεταξύ των στόχων της είναι να επιφέρει πλήγμα στον τουρισμό της Ισπανίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό