
Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά την άμεση απελευθέρωση του Ελληνοκυπρίου
Ψήφισμα υπέρ της άμεσης και χωρίς όρους απελευθέρωσης του Πανίκου Τσιακούρμα κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο αντιπρόεδρος της σοσιαλιστικής ομάδας και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κατηφόρης.
38
Ψήφισμα υπέρ της άμεσης και χωρίς όρους απελευθέρωσης του Πανίκου Τσιακούρμα κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο αντιπρόεδρος της σοσιαλιστικής ομάδας και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κατηφόρης.
Στο ψήφισμα, που αναμένεται να υιοθετηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο, γίνεται αναφορά στην «παράνομη και αυθαίρετη απαγωγή του Τσιακούρμα από τη βρετανική βάση της Δεκέλειας και στη βίαιη μεταφορά του στην τουρκοκρατούμενη Κύπρο». Επιπλέον, τονίζεται ότι, αν και δεν υπάρχει καμιά απολύτως απόδειξη ότι ο Τσιακούρμας ενέχεται σε παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, «συνεχίζονται η κράτηση και η προσαγωγή του σε παράνομα δικαστήρια που δεν παρέχουν καμία εγγύηση δίκαιης δίκης».
Για τους παραπάνω λόγους, η σοσιαλιστική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «απαιτεί από την Τουρκία και το ψευδοκράτος του Ντενκτάς την άμεση απελευθέρωση του Π.Τσιακούρμα». Επίσης, στο ψήφισμα επαναλαμβάνεται η απαίτηση για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τη Μεγαλόνησο και για συμμόρφωση της Τουρκίας στα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν χαιρετίζει την παράταση της κατάπαυσης του πυρός
- Λίβανος: Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UΝIFIL έπειτα από τον θάνατο γάλλου κυανόκρανου
- Πώς το Ιράν εργαλειοποίησε τα Στενά του Ορμούζ – Γιατί θα είναι δύσκολο να ανοίξουν
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Τα κράτη – μέλη της ΕΕ πάνω από την Τουρκία
- Πτώση τουρκικού Σινούκ κατά τη διάρκεια άσκησης
- Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 2-1: Επιστροφή στις νίκες με Εμπαπέ και Βινίσιους

