
Πάνω από 200 δισ. θα διατεθούν για την προστασία των ασθενέστερων ομάδων
Πάνω από 200 δισ. δρχ. θα διατεθούν μέσα στην ερχόμενη τριετία για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής την Πέμπτη.
27
Πάνω από 200 δισ. δρχ. θα διατεθούν μέσα στην ερχόμενη τριετία για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής την Πέμπτη.
Ο Τ.Γιαννίτσης δήλωσε επίσης ότι τα μέτρα και οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων θα ανακοινωθούν την επόμενη Πέμπτη. Εκτός από τα 200 δισ. δραχμές, προσέθεσε ο υπουργός Εργασίας, θα υπάρξουν και άλλες επιμέρους δράσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες για τις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.
Στη σύσκεψη, σημείωσε ο κ. Γιαννίτσης, αναπτύχθηκε λογική κοινωνικής ενσωμάτωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ όλες οι προτάσεις που έγιναν θεωρήθηκαν αποδεκτές.
Στη διυπουργική επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, συμμετείχαν εκτός από τον Τ.Γιαννίτση, ο ΥΠΕΘΟ Γιάννος Παπαντωνίου, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς, η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης, ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, ο υφυπουργός Πρόνοιας Δημήτρης Θάνος και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού για το ασφαλιστικό, Πλάτων Τήνιος και Γκίκας Χαρδουβέλης.
Ερωτηθείς για τις απόψεις των Βρετανών μελετητών του ασφαλιστικού συστήματος, ο Τ.Γιαννίτσης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη στα χέρια της τη μελέτη και ότι ο ίδιος δεν μπορεί κάθε φορά να διαψεύδει τις φήμες και να δίνει νέα χρονοδιαγράμματα.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του βρετανικού οίκου Government Actuarys Department, Αρθουρ Γιανγκ, μιλώντας την Πέμπτη στην ημερίδα του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, τόνισε ότι οι λύσεις για το δημογραφικό πρόβλημα των ευρωπαϊκών χωρών που απειλεί τη βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών Ταμείων αναζητούνται στην κατεύθυνση είτε της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά πέντε χρόνια είτε στη μείωση των συντάξεων κατά 20%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπαρτζώκας: «Να βάζουμε πίεση στους δημιουργούς της Μονακό και να μην βιαζόμαστε»
- Δουδωνής για υποκλοπές: Αυτοεξευτελιστικές οι τοποθετήσεις παρακολουθούμενων υπουργών – Μείζον πολιτικό θέμα
- Ο περιορισμός που έχει θέσει η Βικτόρια Μπέκαμ στην έφηβη κόρη της
- Μπουργκ – Μπεσίκτας 73-71: Σήκωσαν το EurοCup κι εξασφάλισαν συμμετοχή στη Euroleague οι Γάλλοι!
- Οι ΗΠΑ θα εκδώσουν αναμνηστικά διαβατήρια για τα 250ά γενέθλιά τους – Και θα έχουν τη φωτογραφία του Τραμπ
- Google: Tι είναι το «Ask YouTube» και τι νέο φέρνει στη δημοφιλή πλατφόρμα