ΠΟΥ: Η υγειονομική βοήθεια προς τις φτωχές χώρες θα ωφελήσει την παγκόσμια οικονομία
Γενεύη: Η βελτίωση της υγείας των κατοίκων στα φτωχότερα κράτη του πλανήτη θα ωφελήσει τις εταιρείες και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο BBC η πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Δρ Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ.
Γενεύη: Η βελτίωση της υγείας των κατοίκων στα φτωχότερα κράτη του πλανήτη θα ωφελήσει τις εταιρείες και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο BBC η πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Δρ Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ.
Η κ. Μπρούντλαντ προσπαθεί να πείσει τις ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες και τις επιχειρήσεις να επενδύσουν σε φτωχά κράτη στο χώρο της υγείας, καθώς πιστεύει ότι «δεν πρόκειται μόνο για επενδύσεις που σκοπεύουν να βελτιώσουν την υγεία ανθρώπων, που έτσι γίνονται πιο παραγωγικοί, αλλά με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται και νέες αγορές».
Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΟΥ εξήγησε: «Οι εργαζόμενοι σε μια εταιρεία αποτελούν επένδυση. Τους εκπαιδεύεις, τους χρειάζεσαι. Εάν είναι υγιείς, θα είναι περισσότερο παραγωγικοί. Οι εταιρείες του δυτικού κόσμου το γνωρίζουν αυτό εδώ και πολλά χρόνια και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται τώρα και οι μεγάλες επιχειρήσεις στην Αφρική, στην Ασία και στη Νότιο Αμερική».
Η ίδια προσπαθεί να κεντρίσει, επίσης, το ενδιαφέρον των φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες καλούνται να επενδύσουν «όχι μόνο για την παρουσία φιλανθρωπικής εικόνας, αλλά και για τη δημιουργία νέων αγορών, που θα τους αποφέρουν κέρδη μελλοντικά».
Τα φάρμακα στις φτωχές χώρες, σύμφωνα πάντα με την άποψή της, θα πρέπει να χορηγούνται δωρεάν ή σε τιμές κόστους, ωστόσο σημαντικό παραμένει το πρόβλημα της διανομής τους.
Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και τα επτά πλουσιότερα κράτη και της Ρωσίας (G8) έχουν συμφωνήσει στη θέσπιση στρατηγικής για τη μείωση των ασθενειών παγκοσμίως.
health.in.gr
- Ζάκυνθος: «Προβληματικά άτομα» χαρακτηρίζει τους γονείς που ζητούν την οριστική απομάκρυνσή της η παιδίατρος
- Η μητέρα του κακοποιημένου βρέφους στην Ηλεία είχε φύγει από το σπίτι της το 2024
- Τουρκία: Οι οπαδοί ανέβασαν πανό κόντρα στη Ρουμανία χωρίς τον κορυφαίο παίκτη της ιστορίας της χώρας
- Ρόμπερτ Πάουελ – Ο 81χρονος «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» σε μια σπάνια εμφάνιση
- Στεγαστική κρίση: Να γιατί ποτέ δεν ήταν πιο δύσκολο να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε σπίτι στην Ευρώπη
- Γάζα: Τι προβλέπει το σχέδιο του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ
