Παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη θα εγκαινιαστεί στις 2 Απριλίου (7 μ.μ.) η έκθεση «Αννα Φρανκ - Μια σύντομη ζωή, μία αιώνια ιστορία» στην Αποθήκη Γ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη θα εγκαινιαστεί στις 2 Απριλίου (7 μ.μ.) η έκθεση «Αννα Φρανκ – Μια σύντομη ζωή, μία αιώνια ιστορία» στην Αποθήκη Γ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα των εγκαινίων περιλαμβάνει ομιλίες του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Ανδρέα Σεφιχά, του προέδρου του Ιδρύματος «Αννα Φρανκ», του πρέσβη της Ολλανδίας Πολ Μπράουερ και του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Γιώργου Πασχαλίδη.
Η εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Μαΐου, θα πλαισιωθεί μουσικά από τους Concerto Conservatori και Anner Bijlsma.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»