Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026
weather-icon 26o
Εξευμενίστηκε ο Αλλάχ, ισχυρίζονται οι Ταλεμπάν

Εξευμενίστηκε ο Αλλάχ, ισχυρίζονται οι Ταλεμπάν

Ο ηγέτης των Ταλεμπάν, μουλάς Μοχάμεντ Ομάρ, δήλωσε την Τρίτη ότι η καταστροφή των δύο γιγαντιαίων αγαλμάτων του Βούδα στο Αφγανιστάν εξευμένισε τον Αλλάχ, που ως αντάλλαγμα έστειλε την πολυπόθητη βροχή στη χώρα που μαστιζόταν από την ξηρασία.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

69

Ο ηγέτης των Ταλεμπάν, μουλάς Μοχάμεντ Ομάρ, δήλωσε την Τρίτη ότι η καταστροφή των δύο γιγαντιαίων αγαλμάτων του Βούδα στο Αφγανιστάν εξευμένισε τον Αλλάχ, που ως αντάλλαγμα έστειλε την πολυπόθητη βροχή στη χώρα που μαστιζόταν από την ξηρασία.

Εκτεταμένες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη χώρα, που υπέφερε από την παρατεταμένη ξηρασία. Οι βροχές συνέπεσαν με τη διαδικασία καταστροφής των δύο γιγαντιαίων αγαλμάτων του Βούδα, που είχαν λαξευτεί σε μία πλαγιά πριν από 1.400 χρόνια, καθώς επίσης και άλλων πολλών αγαλμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.


Όπως δήλωσε ο Ομάρ σε Πακιστανούς ισλαμιστές ιεροδιδάσκαλους, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο στρατηγείο του στο Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, ο Αλλάχ στέρησε στο αφγανικό έθνος τις βροχές επειδή οι Ταλεμπάν καθυστέρησαν την καταστροφή των αγαλμάτων, τονίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Αουσάφ. «Καταρρίψαμε τα είδωλα και ο Αλλάχ μάς έστειλε βροχές. Τα δολάρια που θα παίρναμε από τη Δύση για να διατηρήσουμε τα αγάλματα δεν θα φούσκωναν τα σύννεφα με νερό» δήλωσε ο ηγέτης των Ταλεμπάν, όπως μαρτυρεί ένας από τους Πακιστανούς ιεροδιδάσκαλους.


Σύμφωνα με τον Ομάρ, οι υλιστές και όσοι εμφορούνται από την κοσμική σκέψη δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τη λογική πίσω από την καταστροφή των αγαλμάτων. Είναι λάθος, προσέθεσε, να ισχυρίζονται ότι δεν έπρεπε να καταστραφούν τα αγάλματα επειδή δεν λατρεύονται. «Η λατρεία δεν είναι απλώς να προσκυνάς ένα άγαλμα, αλλά και να σέβεσαι κάτι, ή κάποιον άλλον, πέρα από τον Αλλάχ. Και αυτό είναι λατρεία» είπε ο Ομάρ, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Όπως τόνισε ο πνευματικός ηγέτης των Ταλεμπάν, οι Δυτικοί κόπτονται περισσότερο για τα πέτρινα αγάλματα, παρά για τους ζωντανούς ανθρώπους του Αφγανιστάν που υπέφεραν από την ξηρασία.

ΑΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026
Cookies