Πέθανε ο πρόεδρος του ιαπωνικού κολοσσού, Ισάο Οκάουα
Ο Ισάο Οκάουα, ο 74χρονος πρόεδρος της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής παιχνιδομηχανών Sega, πέθανε σήμερα, Παρασκευή, από καρδιακή προσβολή.
39
Ο Ισάο Οκάουα, ο 74χρονος πρόεδρος της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής παιχνιδομηχανών Sega, πέθανε σήμερα, Παρασκευή, από καρδιακή προσβολή.
Ο εκλιπών τέθηκε επικεφαλής της Sega το Μάιο του 2000 αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα Σοϊχίρο Ιριματζίρι ο οποίος είχε αναλάβει την ευθύνη για τις χαμηλές πωλήσεις του Dreamcast. Tον Ιανουάριο επέστρεψε μετοχές αξίας 85 δισ. γεν (262,3 δισ. δρχ.) στη Sega και σε άλλες επιχειρήσεις του ομίλου (CSK, Ascii και NextCom) για να βοηθήσει την εταιρεία του να σηκώσει το δυσβάσταχτο βάρος των χρεών της.
Σύμφωνα με το Reuters, το «δώρο» του Οκάουα ανακούφισε τους επενδυτές της εταιρείας, η οποία θα βρισκόταν αντιμέτωπη με οφειλές ύψους 80 δισ. γεν (247 δισ. δρχ.) λόγω της απόφασής της να τερματίσει την παραγωγή του Dreamcast έως το Μάρτιο.
Ο Οκάουα ήταν επίσης ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της CSK και είχε συμβάλει, ώστε η Sega και η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Ascii, του ίδιου ομίλου, να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην αγορά προϊόντων δικτύου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ινδονησία: Στους 7 οι νεκροί από την κατάρρευση σε χωματερή απορριμμάτων
- Μήνυμα Αραγτσί: Οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ δεν βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Η’)
- Αρκάς: Η δυσοίωνη «καλημέρα» της Τρίτης
- Είναι το περπάτημα η λύση στα προβλήματά μας;
- Ακίνητα εκτός σχεδίου: Το 2027 η αναγνώριση δρόμων που θα δίνουν οικοδομησιμότητα





