29

Διαρροή εύφλεκτων χημικών ουσιών απειλεί να μετατρέψει σε κόλαση το βελγικό λιμάνι της Αμβέρσας. Οι Αρχές έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, η οποία προέκυψε μετά τη σύγκρουση κοντέινερ που περιείχε επικίνδυνα χημικά με ισραηλινό εμπορικό πλοίο.

«Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης, όμως έχουμε πάρει όλες τις προφυλάξεις» ισχυρίστηκε η Αν Ουίτεμανς, εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών. Η περιοχή γύρω από το κοντέινερ City of Haifa έχει εκκενωθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαρροή αιθυλαμίνης, ενός ιδιαίτερα εύφλεκτου χημικού.


Το κοντέινερ συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο και υπάρχουν φόβοι ότι η ένωση αιθυλαμίνης και των υλικών που μετέφερε το δεύτερο σκάφος είναι πιθανόν να προκαλέσει «εκρηκτική» αντίδραση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press