
Δεν είναι εχθρός, αλλά μπορεί να γίνει απειλή για τις ΗΠΑ
Η Ρωσία δεν αποτελεί πλέον εχθρό για τις ΗΠΑ, εξακολουθεί ωστόσο να συνιστά μία απειλή για τη χώρα εξαιτίας του πυρηνικού της οπλοστασίου, υποστήριξε το βράδυ της Δευτέρας ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο. Μπους, αναφερόμενος στα σχέδιά του για το αντιβαλλιστικό σύστημα.
56
Η Ρωσία δεν αποτελεί πλέον εχθρό για τις ΗΠΑ, εξακολουθεί ωστόσο να συνιστά μία απειλή για τη χώρα εξαιτίας του πυρηνικού της οπλοστασίου, υποστήριξε το βράδυ της Δευτέρας ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο. Μπους, αναφερόμενος στα σχέδιά του για το αντιβαλλιστικό σύστημα.
«Η Ρωσία δεν είναι ένας εχθρός μας, αλλά μπορεί να αποτελέσει μια απειλή εάν το αποφασίσει, και θα είναι πολύ σημαντικό για την κυβέρνησή μου να το εξηγήσει σαφώς στο Ρώσο πρόεδρο Πούτιν» δήλωσε ο Τζορτζ Ο. Μπους σε συνέντευξη Τύπου.
«Η αντιβαλλιστική άμυνα είναι ένας τρόπος για να αρχίσουμε να συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις μας προς τις αληθινές απειλές που παρουσιάζονται για τις ΗΠΑ» εξήγησε ο Μπους και σημείωσε ότι όλες οι δυνάμεις που διαθέτουν πυρηνικά όπλα «αποτελούν μία απειλή». «Όμως, οι αληθινές απειλές κατά της ειρήνης και της σταθερότητας προέρχονται από εκείνα τα κράτη που στερούνται διαφάνειας και κυβερνούνται από απολυταρχικά καθεστώτα. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που εισάγουν την τρομοκρατία σε εμάς» υπογράμμισε.
Ο Τζορτζ Ο. Μπους δήλωσε επίσης ότι θα προσπαθήσει να πείσει τον Πούτιν να αποδεχτεί μία τροποποίηση της συνθήκης ΑΒΜ του 1972 για τα αντιβαλλιστικά όπλα, που θα επιτρέψει την ανάπτυξη αντιπυραυλικών ασπίδων. Όπως υποστήριξε, οι ΗΠΑ δεν παραβιάζουν πρόωρα τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. «Η συνθήκη ΑΒΜ θα είναι ένα λεπτό ζήτημα με τους Ρώσους, στους οποίους θα δώσουμε το χρόνο να αντιδράσουν στις ανάγκες μας» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δημοσκόπηση: Η λέξη «συγκάλυψη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση λένε 7 στους 10 – Χάνει έδαφος από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τι δίνει η Παρί και τι θέλει η Μπαρτσελόνα για τον Ντε Γιονγκ
- Ευρώπη: Αυτά είναι τα κορυφαία καλοκαιρινά σποτ που επιλέγουν οι τουρίστες – Η Ελλάδα δεν λείπει από την λίστα
- Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ κλέβει ένα Grammy και λεηλατεί μια έπαυλη με τις φίλες της
- Βόλος: Στις φλόγες τυλίχθηκε ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που μετέφερε 12χρονο παιδί στην Αθήνα
- Γιουβέντους – Τζένοα 2-0: Οι «Μπιανκονέρι» παραμένουν σε απόσταση «βολής» από την 4άδα
