Συνελήφθη χάκερ και αντιμετωπίζει ποινή πενταετούς φυλάκισης
Ένας 15χρονος Αμερικανός θεωρείται υπεύθυνος για εισβολή σε τρία συστήματα υπολογιστών της NASA και την παραποίηση των δικτυακών τόπων της. Ο νεαρός χάκερ αντικατέστησε τις εικόνες του Διαστήματος με... μηνύματα της ομάδας χάκερ Electronic Souls.
39
Ένας 15χρονος Αμερικανός θεωρείται υπεύθυνος για εισβολή σε τρία συστήματα υπολογιστών της NASA και την παραποίηση των δικτυακών τόπων της. Ο νεαρός χάκερ αντικατέστησε τις εικόνες του Διαστήματος με… μηνύματα της ομάδας χάκερ Electronic Souls.
Οι Αρχές διαβεβαιώνουν ότι ο νεαρός δεν απέκτησε πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες· κατόρθωσε όμως να παρακάμψει δύο φορές τον Ιανουάριο το σύστημα ασφαλείας της NASA στο Εργαστήριο Αεροπροώθησης και το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ. Ο 15χρονος θεωρείται υπεύθυνος και για την πρόσφατη εισβολή σε σύστημα του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, στο Κέντρο Εθνικών Ερευνών Σάντια, το Μάρτιο.
Ο χάκερ συνελήφθη και αντιμετωπίζει την κακουργηματική κατηγορία της παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστές, που επισύρει ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Θα παραμείνει υπό κράτηση σε φυλακές ανηλίκων μέχρι τις 28 Μαρτίου, οπότε θα γίνει προκαταρκτική εξέταση σε δικαστήριο του Μίσιγκαν.
Η ομάδα Electronic Souls κατηγορείται για την παραποίηση 32 δικτυακών τόπων από το Φεβρουάριο, αλλά -από όσα είναι γνωστά για αυτήν- δεν έχει προκαλέσει άλλες ζημιές στα θύματά της.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αεροδιαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ γίνεται στόχος κυβερνοεπιθέσεων. Η πιο πρόσφατη περίπτωση σύλληψης χάκερ ήταν εκείνη του Ρέιμοντ Τορισέλι, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο παραδέχτηκε ότι εισέβαλε σε δύο υπολογιστές της που χρησιμοποιούνται για την εκτόξευση διαστημοπλοίων – ρομπότ και βρίσκονται στο Εργαστήριο Στροβιλομηχανών της NASA στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ στη μάχη για το «si» του Κέπα
- Είναι πιστοί οι Έλληνες; Οι απαντήσεις θα σας εντυπωσιάσουν!
- Τhe Simpsons: Το φαινόμενο, η αναρχία, το θεώρημα του Φέρμα και η αποθέωση της πιπίλας στο Χάρβαρντ – «Κίτρινος πυρετός»
- Ο ΠΑΟΚ έκανε άνω κάτω το Κύπελλο – Έρχεται Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στους «8» και ο νικητής με Παναθηναϊκό-Άρη στον ημιτελικό
- Λαζόπουλος για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν λέει η Νέα Δημοκρατία να πάω στο φυσικό δικαστή, έχει πιάσει ήδη τον φυσικό δικαστή
- Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή από ασιτία η αιτία θανάτου του 3χρονου




