Έκτακτη συνάντηση με την Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης ζητά η Unesco
Έκτακτη συνεδρίαση με τα μέλη της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης συγκάλεσε για το απόγευμα της Τρίτης (18:30 ώρα Ελλάδας) ο γενικός γραμματέας της Unesco, Κοϊτσίρο Ματσουούρα, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση μετά την καταστροφή των αγαλμάτων του Βούδα από το καθεστώς των Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν.
38
Έκτακτη συνεδρίαση με τα μέλη της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης συγκάλεσε για το απόγευμα της Τρίτης (18:30 ώρα Ελλάδας) ο γενικός γραμματέας της Unesco, Κοϊτσίρο Ματσουούρα, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση μετά την καταστροφή των αγαλμάτων του Βούδα από το καθεστώς των Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Unesco, ο Κ.Ματσουούρα θα περιγράψει την κατάσταση και θα εξετάσει τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, ώστε να διασωθεί ό,τι απέμεινε από τους θησαυρούς της προϊσλαμικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση κατήγγειλε την καταστροφή των αγαλμάτων του Βούδα, η οποία «συμβαίνει έπειτα από άλλες καταστροφές, ιδιαίτερα στο μουσείο της Καμπούλ». Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Φρανσουά Ριβασό, τόνισε επίσης ότι «προκαλεί μεγάλη ανησυχία το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι θεμελιώδεις αρχές των οποίων παραβιάζονται καθημερινά στο Αφγανιστάν, και ιδιαίτερα όσον αφορά στις γυναίκες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελλάδα – Ουγγαρία 13-12: Πετυχημένη πρόβα για την Εθνική πριν τα προκριματικά του World Cup (vids)
- Αυτοψία στο δωμάτιο που βρισκόταν η Μυρτώ – Κρίσιμα στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναμένει η ΕΛ.ΑΣ.
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγκτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα – Η Ρωσία επιβεβαιώνει την επίσκεψη
- Αντιπολεμική συναυλία για τη Γάζα: Κατάμεστα τα Προπύλαια – Ετοιμάζεται νέα ελληνική αποστολή του Global Sumud Flotilla
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-0 σετ: Εύκολα το 1-1 στη σειρά των τελικών ο «δικέφαλος» (vid)
- Η Έμιλι Μπλαντ παραδέχεται ότι μερικές φορές η Μέριλ Στριπ την «φόβιζε»
- Αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα γραφείων του Εθνικού Μετώπου στους Αμπελόκηπους
- AI και πυρηνικός όλεθρος: Η αυτοματοποίηση της διοίκησης και ο κίνδυνος του αστραπιαίου πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442