55

Πρεμιέρα κάνει τη Δευτέρα το απόγευμα το τμήμα Νεολαίας του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών έπειτα και από την επίσημη παρουσίαση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Ελίζα Βόζεμπεργκ. Το Σάββατο είχαν συνεδριάσει και τα μέλη του συλλόγου «Σύγχρονη Πολιτική Σκέψη» που έχει αναλάβει την πολιτική, ηθική και οικονομική υποστήριξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, συντονιστής της Νεολαίας του κόμματος του δημάρχου -η επίσημη παρουσίαση της οποίας θα γίνει στην «Αθηναΐδα»- θα είναι ο φοιτητής του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών, Θωμάς Παπαναστασίου.


Γύρω του έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 νεολαίοι, αρκετοί από τους οποίους είχαν δραστηριοποιηθεί στο παρελθόν στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Στο διάστημα των περασμένων μηνών είχε προηγηθεί σειρά κατ ιδίαν συναντήσεων του δημάρχου με τους φοιτητές.


Στο μεταξύ, το Σάββατο στις 11 π.μ. συνεδρίασαν και οι 76 του συλλόγου «Σύγχρονη Πολιτική Σκέψη» στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας «Αβαξ», της οποίας ο ιδιοκτήτης, Μιχάλης Κόμης, ήταν συμμαθητής του δημάρχου και μέλος του συλλόγου.


Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγιναν εκλογές για την ανάδειξη του προεδρείου. Συνολικά υποβλήθηκαν 11 υποψηφιότητες, ενώ στο ΔΣ εξελέγησαν οι: Γιώργος Ανεστόπουλος, δικηγόρος· Θόδωρος Πισιμίσης, επιχειρηματίας· Κώστας Κακογιαννάκος, δικηγόρος· Ιωάννης Ακοντίδης, τραπεζικός· Γιώργος Γιαννόπουλος, αρχιτέκτων· Δημήτρης Αγγελόπουλος, σύμβουλος επιχειρήσεων, και η Αδαμαντία Μαριέτη – Κατσαούνη, δικηγόρος.


Ο Δ.Αβραμόπουλος δεν παρέστη στην ψηφοφορία, γιατί κρίθηκε ότι η παρουσία του ενδεχομένως θα επηρέαζε τη διαδικασία. Ωστόσο, από το «μπλοκ» των συμμαθητών του στο γυμνάσιο της Πλάκας εξελέγησαν συνολικά τέσσερις από τους επτά: Γ.Ανεστόπουλος, Γ.Ακοντίδης, Γ.Γιαννόπουλος και Δ.Αγγελόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ