
Προς υπογραφή η συμφωνία, ανακοίνωσαν Βελιγράδι και Αλβανοί αντάρτες
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη νότια Σερβία θα υπογραφεί στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικών Μειονοτήτων της Γιουγκοσλαβίας, Ρασίμ Λιάγιτς. Την υπογραφή της συμφωνίας επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του αλβανικού Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης (PDD).
30
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη νότια Σερβία θα υπογραφεί στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικών Μειονοτήτων της Γιουγκοσλαβίας, Ρασίμ Λιάγιτς. Την υπογραφή της συμφωνίας επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του αλβανικού Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης (PDD).
Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον ανεξάρτητο ραδιοφωνικό σταθμό B92, ο Γιουγκοσλάβος υπουργός είχε εξηγήσει ότι η συμφωνία προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας της ΟΔΓ στη ζώνη ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου, όπως άλλωστε έχει ήδη αποφασίσει η Συμμαχία.
Πάντως, η κατάσταση στη νότια Σερβία παραμένει κρίσιμη. Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στην κοιλάδα του Πρέσεβο μεταξύ των δυνάμεων της σερβικής αστυνομίας και Αλβανών ανταρτών. Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters μετέδωσε ότι ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή του Λούτσανε, δεν υπάρχουν όμως περισσότερες πληροφορίες για θύματα. Την Τετάρτη δύο Γιουγκοσλάβοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε νάρκη κοντά στο Πρέσεβο.
Λίγο αργότερα, ένας 11χρονος Σέρβος τραυματίστηκε από βλήμα όλμου κατά τη διάρκεια επίθεσης Αλβανών ενόπλων εναντίον του χωριού Οσλάρε, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει το Κόσοβο από τη Σερβία.
«Αλβανοί εξτρεμιστές άρχισαν από το πρωί να βάλλουν με όλμους εναντίον του χωριού Οσλάρε. Ήταν μία αιματηρή επίθεση, στη διάρκεια της οποίας επλήγη ένα σπίτι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα 11χρονο παιδί» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μίλαν Κέρκοβιτς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μικρός Σέρβος ονομάζεται Ιβάν Βελίτσκοβιτς και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Δημοσκόπηση: Η λέξη «συγκάλυψη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση λένε 7 στους 10 – Χάνει έδαφος από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τι δίνει η Παρί και τι θέλει η Μπαρτσελόνα για τον Ντε Γιονγκ
- Ευρώπη: Αυτά είναι τα κορυφαία καλοκαιρινά σποτ που επιλέγουν οι τουρίστες – Η Ελλάδα δεν λείπει από την λίστα
- Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ κλέβει ένα Grammy και λεηλατεί μια έπαυλη με τις φίλες της
- Βόλος: Στις φλόγες τυλίχθηκε ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που μετέφερε 12χρονο παιδί στην Αθήνα
- Γιουβέντους – Τζένοα 2-0: Οι «Μπιανκονέρι» παραμένουν σε απόσταση «βολής» από την 4άδα
