Κονδύλι 15 δισ. δρχ. για προσλήψεις ειδικών κατηγοριών πολιτών
Ισχυρά κίνητρα αναμένεται να δώσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέσω δύο νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, προκειμένου να υποβοηθήσει τις προσλήψεις ή και την αυτοαπασχόληση ειδικών κατηγοριών εργαζομένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, απεξαρτημένων και αποφυλακισμένων.
50
Ισχυρά κίνητρα αναμένεται να δώσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέσω δύο νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, προκειμένου να υποβοηθήσει τις προσλήψεις ή και την αυτοαπασχόληση ειδικών κατηγοριών εργαζομένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, απεξαρτημένων και αποφυλακισμένων.
Τα δύο νέα προγράμματα που εκπόνησε ο ΟΑΕΔ και πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης, προβλέπουν τη διάθεση 15 δισ. δρχ. για την προώθηση στην απασχόληση συνολικά 2.300 ατόμων.
Το πρώτο πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση για προσλήψεις 1.600 ατόμων των συγκεκριμένων κατηγοριών, με ημερήσια επιχορήγηση 7.500 δρχ. για κάθε νέα θέση και για διάστημα 36 μηνών, καθώς και την υποχρέωση απασχόλησης του μισθωτού για άλλους 12 μήνες χωρίς επιχορήγηση.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτει τόσο τις θέσεις εργασίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου όσο και τις θέσεις μερικής απασχόλησης, τουλάχιστον τεσσάρων ωρών ημερησίως, οι οποίες κατόπιν συνεννόησης θα μπορούν να μετατραπούν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.
Επίσης πρόσθετα μπόνους θα δοθούν σε επιχειρήσεις για το πρώτο τρίμηνο της πρόσληψης και για την εργονομική διευθέτηση του χώρου εργασίας.
Το δεύτερο πρόγραμμα απευθύνεται σε 700 άτομα των ίδιων ειδικών κατηγοριών που θα αποφασίσουν να δημιουργήσουν δική τους ατομική ή κοινοπρακτική επιχείρηση.
Για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία προβλέπεται οικονομική ενίσχυση της τάξεως των 3.800.000 δρχ. που θα προσαυξάνεται με 500.000 στην περίπτωση των γυναικών, με άλλες 500.000 δρχ. στην περίπτωση που υπάρχει αναπηρία 67%, με άλλες 500.000 δρχ. εάν είναι ηλικίας άνω των 45 ετών, και με άλλες 500.000 δρχ. εάν πρόκειται για ήδη επιδοτούμενο άνεργο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Το «μαύρο κουτί» της νέας τραγωδίας
- Στη Γερμανία το πιο γερασμένο εργατικό δυναμικό στην Ευρωζώνη
- Οι ευρωπαϊκοί δορυφόροι σε κίνδυνο υποκλοπών από τη Ρωσία
- Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 3-1: Οι «Πολίτες» αντίπαλοι της Άρσεναλ στον τελικό του League Cup
- Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε την χρηματοδότηση της Ουκρανίας με την διαδικασία της ενισχυμένης συνεργασίας
- Μπενίτεθ: «Δεν μπορώ να πιστέψω πώς έγινε αυτό το πέναλτι – Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε»

