Ρυθμίσεις που θα ενθαρρύνουν τα νέα κεφάλαια αναζητεί το ΥΠΕΘΟ
Υπ ατμόν βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να καταρτίσει σχέδιο που θα διευκολύνει μεγάλες επιχειρήσεις ομογενειακών συμφερόντων, που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, να υλοποιήσουν επενδυτικά προγράμματα στην Ελλάδα για τα οποία έχουν επανειλημμένως εκφράσει ενδιαφέρον.
61
Υπ ατμόν βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να καταρτίσει σχέδιο που θα διευκολύνει μεγάλες επιχειρήσεις ομογενειακών συμφερόντων, που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, να υλοποιήσουν επενδυτικά προγράμματα στην Ελλάδα για τα οποία έχουν επανειλημμένως εκφράσει ενδιαφέρον.
Ήδη -μετά το ενδιαφέρον ομογενών επιχειρηματιών από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία- ομάδες του ΥΠΕΘΟ καταρτίζουν σχέδιο που θα περιλαμβάνει προτάσεις για συνεργασίες με ελληνικές επιχειρήσεις, παρουσιάσεις επενδυτικών ευκαιριών και κίνητρα για τοποθετήσεις κεφαλαίων σε έργα ζωτικής σημασίας για τη χώρα. Το σχέδιο του ΥΠΕΘΟ θα παρουσιαστεί επίσημα στο παγκόσμιο συνέδριο ομογενών επιχειρηματιών, που θα γίνει τον Ιούνιο στην Αθήνα.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας και των τουριστικών υπηρεσιών, καθώς τουλάχιστον τρεις επιχειρηματικοί όμιλοι ομογενειακών συμφερόντων περιλαμβάνονται στη λίστα εκείνων που έχουν ζητήσει άδεια για δημιουργία ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων.
Παράλληλα, στον τουριστικό τομέα, ενδιαφέρον υπάρχει για δημιουργία νέων μονάδων στην Κρήτη και την Αθήνα καθώς και για τα δύο ξενοδοχεία που πρόκειται να κατασκευαστούν στο λιμάνι του Πειραιά, σε χώρους δικαιοδοσίας του ΟΛΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Το «μαύρο κουτί» της νέας τραγωδίας
- Στη Γερμανία το πιο γερασμένο εργατικό δυναμικό στην Ευρωζώνη
- Οι ευρωπαϊκοί δορυφόροι σε κίνδυνο υποκλοπών από τη Ρωσία
- Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 3-1: Οι «Πολίτες» αντίπαλοι της Άρσεναλ στον τελικό του League Cup
- Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε την χρηματοδότηση της Ουκρανίας με την διαδικασία της ενισχυμένης συνεργασίας
- Μπενίτεθ: «Δεν μπορώ να πιστέψω πώς έγινε αυτό το πέναλτι – Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε»

