36

Η εταιρεία Sega παρουσίασε την Τετάρτη τα νέα ανθρωπόμορφα ρομπότ της οικογένειας BOT, τα οποία θα αρχίσουν να διατίθενται στην ιαπωνική αγορά το Μάιο. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 1.980 γεν (6.200 δρχ.) για το Μ-ΒΟΤ μέχρι 4.980 γεν (15.700 δρχ.) για το πιο εξελιγμένο W-ΒΟΤ.

Όπως αναφέρει το Reuters, η οικογένεια περιλαμβάνει το C-BOT, με το οποίο ο χρήστης μπορεί να επικοινωνεί μέσω οθόνης στην πρόσοψη αλλά και μέσω κινητού τηλεφώνου, το Υ-ΒΟΤ, που μπορεί να μαθαίνει λέξεις και να τις χρησιμοποιεί, και το Μ-ΒΟΤ, το οποίο μπορεί να χορεύει σε συγχρονισμό με τη μουσική.


Μέλος της νέας οικογένειας είναι και το Robo-Chi, το οποίο όμως δεν μπορεί να περπατήσει γιατί είναι… μωρό.


Τα ΒΟΤ είναι προϊόν της συνεργασίας της Sega με την Tiger Electronics, τη θυγατρική της Hasbro που κατασκευάζει την κούκλα – ρομπότ Furby.


Αν και υστερούν σημαντικά σε δυνατότητες σε σχέση με τον (κατά πολύ ακριβότερο) Aibo της Sony, η Sega ελπίζει ότι σε ένα χρόνο θα έχουν πωληθεί 1,5 εκατομμύριο ΒΟΤ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιαπωνία πωλήθηκαν πέρυσι πάνω από 12 εκατομμύρια ρομπότ – σκύλοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ