
Ένα τρισ. δαπανήθηκε την τελευταία πενταετία για νέες επιχειρήσεις
Κεφάλαια ύψους ενός τρισ. δρχ. δαπανήθηκαν την πενταετία 1995 - 1999 για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά, όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας ICAP.
61
Κεφάλαια ύψους ενός τρισ. δρχ. δαπανήθηκαν την πενταετία 1995 – 1999 για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά, όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας ICAP.
Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας που δημοσιεύονται την Τρίτη στον ελληνικό Τύπο, κατά τη διάρκεια της πενταετίας 1995 – 1999 συστήθηκαν συνολικά 22.667 νέες επιχειρήσεις με συνολική δαπάνη 1.002,9 δισ. δραχμών.
Το 73,7% από αυτές αφορά στον τομέα του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών· ο τελευταίος επιδεικνύει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, καθώς το 1995 αποτελούσε το 33,8% του συνόλου των νέων εταιρειών, ενώ το 1999 προσέγγισε το 47,6%.
Από τις ιδρυθείσες επιχειρήσεις εντός της συγκεκριμένης πενταετίας, το 58,7% αφορά στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής και στη δεύτερη θέση έρχεται ο Νομός Θεσσαλονίκης με σαφώς μικρότερο ποσοστό, της τάξεως του 12,5%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η στρατηγική «μην ενοχλείτε» από τον Λανουά
- Ο πόλεμος στο Ιράν επιτάχυνε την πράσινη μετάβαση, λέει ο ΟΗΕ
- Ένα δισεκατομμύριο συσκευές συνδεδεμένες: Η σιωπηλή επανάσταση του IoT
- Ξεκάθαρος ο Ζοσέ Μουρίνιο: «Κανείς από τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει μιλήσει μαζί μου»
- Καισαριανή: Το σύνορο του κόσμου – Ντοκιμαντέρ του in
- Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα

