Η Εθνική Ορχήστρα της Κινεζικής Όπερας και Χοροδράματος στο ΜΜΑ
Ένα «ταξίδι» στην Κίνα, που ξεκινά από την Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και καταλήγει σε τόπους μαγικούς, υπόσχεται η Εθνική Ορχήστρα της Κινεζικής Όπερας και Χοροδράματος που θα εμφανιστεί στις 24 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ένα «ταξίδι» στην Κίνα, που ξεκινά από την Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και καταλήγει σε τόπους μαγικούς, υπόσχεται η Εθνική Ορχήστρα της Κινεζικής Όπερας και Χοροδράματος που θα εμφανιστεί στις 24 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Για περισσότερα από 50 χρόνια η Ορχήστρα εκπροσωπεί επάξια τη μουσική της χώρας της, ενώ η εμπειρία των χρόνων στάθηκε η αιτία για να αναπτύξει το δικό της ύφος και, παράλληλα, να αναδείξει σημαντικούς ερμηνευτές.
Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει πολλά έργα, αρκετά εκ των οποίων αποτελούν συνδετικό κρίκο της παραδοσιακής μουσικής με το παρόν και την εξέλιξη της κινεζικής μουσικής.
Η Εθνική Ορχήστρα έχει εκπροσωπήσει την Κίνα σε πολλά μέρη του κόσμου, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιαπωνία, η Ιταλία, και έχει αποσπάσει όχι μόνον άριστες κριτικές αλλά και αρκετά βραβεία.
Στο Μέγαρο Μουσικής η Εθνική Ορχήστρα της Κινεζικής Όπερας και Χοροδράματος, υπό τη διεύθυνση του Λιου Γουέν – Γιν, θα αποδώσει έργα από την κινεζική παράδοση και από λαϊκούς χορούς. Η «Αντανάκλαση του Φεγγαριού στην Πηγή Ερκάν» και η «Βαθιά Νύχτα» είναι δύο από τα κομμάτια που θα ερμηνεύσει η Ορχήστρα.
Πριν από τη συναυλία, από τις 18:00 έως τις 19:00, θα γίνει παρουσίαση των παραδοσιακών οργάνων της ορχήστρας, προκειμένου το κοινό να γνωρίσει περισσότερα για την κατασκευή και τον τρόπο παιξίματός τους.
- Αλ Χαμιντίγια: Κρητικοί και η διάλεκτός τους, επιβιώνουν στη Συρία 130 χρόνια μετά την μετανάστευσή τους
- Δεν είναι μόνο η γεύση: Οκτώ λόγοι για να το βάλουμε στο πιάτο μας
- 13η σύνταξη: Η τιμωρητική λογική μιας κατάργησης: «Δεν σας άρεσε; Σας την κόβουμε»
- Δύο μέτρα, δύο σταθμά: Σιγή ιχθύος από την ΕΕ για το Ισραήλ στη Μπιενάλε, «πρόστιμο» για τη Ρωσία
- Είναι το slow summer το μυστικό για καλύτερες διακοπές;
- Το Αιγαίο που πληγώναμε: Παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες καταγγέλλει το «Αρχιπέλαγος»
- Ο Γολγοθάς των γυναικών από την Ουγκάντα προς τη Μέση Ανατολή
- «Η κατάσταση μόνο θα χειροτερεύει» – Οι πυρκαγιές αναγκάζουν τους πυροσβέστες να κάνουν αδύνατες επιλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442