50

Tην εκποίηση περιουσιακών στοιχείων που δεν εντάσσονται στο βασικό άξονα των δραστηριοτήτων της, αξίας 19 δισ. ευρώ (6,47 τρισ. δρχ.) σχεδιάζει ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Deutsche Telekom, η μετοχή της οποίας άγγιξε την περασμένη εβδομάδα τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας διετίας.

Ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός όμιλος της Ευρώπης -σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag, που επικαλείται πληροφορίες κύκλων προσκείμενων στην εταιρεία- επιδιώκει τη μείωση του χρέους του, το οποίο αγγίζει τα 60,3 δισ. ευρώ (20,5 τρισ. δρχ.).


Στα περιουσιακά στοιχεία που σχεδιάζει να πωλήσει η DT συμπεριλαμβάνονται μερίδιο ύψους 10% της αμερικανικής εταιρείας υπεραστικών κλήσεων Sprint Corp. αξίας οκτώ δισ. ευρώ (2,7 τρισ.), ακίνητα αξίας 2,5 δισ. ευρώ (851,8 δισ. δρχ.) καθώς και τμήμα του καλωδιακού τηλεοπτικού δικτύου, το οποίο θεωρείται ωστόσο κλειδί για τη στρατηγική της εταιρείας.


Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, που αναμεταδίδει ο δικτυακός τόπος Bloomberg, ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός αναμένει να συλλέξει δέκα δισ. ευρώ (3,4 τρισ. δρχ.) από την αρχική δημόσια εγγραφή της θυγατρικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Τ-Mobile. Η εισαγωγή της τελευταίας στη χρηματιστηριακή αγορά εκτιμάται ότι θα γίνει κατά το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, παρά το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του ομίλου, Χανς Ένερτ, δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση.


Ο ίδιος διευκρίνισε, εξάλλου, ότι η Deutsche Telekom σχεδιάζει την εκποίηση στοιχείων του ενεργητικού που δεν συνάδουν με τα στρατηγικά σχέδιά της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ