Στόχος η εμπιστοσύνη των επενδυτών, δηλώνει ο Π.Αλεξάκης
Η σταδιακή αλλαγή της πορείας του Χρηματιστηρίου και η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στους επενδυτές και τη Σοφοκλέους αποτελούν το στόχο της διοίκησης του φορέα, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο πρόεδρος του ΧΑΑ Παναγιώτης Αλεξάκης.
74
Η σταδιακή αλλαγή της πορείας του Χρηματιστηρίου και η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στους επενδυτές και τη Σοφοκλέους αποτελούν το στόχο της διοίκησης του φορέα, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο πρόεδρος του ΧΑΑ Παναγιώτης Αλεξάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάκη, μόνο οι ιδιώτες επενδυτές μπορούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη ρευστότητα που έχει ανάγκη η αγορά, προκειμένου να λειτουργήσει ικανοποιητικά. Για το λόγο αυτόν, η διοίκηση του ΧΑΑ έχει συντονίσει τις ενέργειές της με σκοπό να επανακτήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη, προσφέροντας στους επενδυτές όσο το δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση, εκπαίδευση και συνθήκες ομαλής λειτουργίας της αγοράς.
Η έγκυρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού θα επιδιωχθεί, κατά τον πρόεδρο του ΧΑΑ, μέσω της παρουσίας του Χρηματιστηρίου στο Διαδίκτυο, της μονάδας Help Desk, της τηλεφωνικής γραμμής που είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων, καθώς και προγραμματισμένων σεμιναρίων. Οι παραπάνω ενέργειες έχουν στόχο, μεταξύ άλλων, να εμφυσήσουν πνεύμα μακροπρόθεσμων τοποθετήσεων στους επενδυτές.
Όσον αφορά στην ευθύνη για την πορεία του ΧΑΑ, ο κ. Αλεξάκης δήλωσε ότι οι αρμόδιες αρχές κάνουν τη δουλειά τους όσο μπορούν καλύτερα, δεν μπορούν όμως να καθορίσουν την τύχη της αγοράς, ενώ πιστεύει ότι το μεγαλύτερο βάρος πέφτει «τώρα και πάντα στις εισηγμένες εταιρείες».
Σχετικά με τον κίνδυνο περιθωριοποίησης της ελληνικής αγοράς λόγω συγκέντρωσης του ενδιαφέροντος στα μεγάλα χρηματιστηριακά κέντρα της Ευρώπης, ο κ. Αλεξάκης ανέφερε ότι προκειμένου να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη, καθώς γίνεται προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδυτών, αναζήτησης συμμετοχής σε κάποια από τις μεγάλες συμμαχίες που διαμορφώνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και ανάδειξης της ελληνικής αγοράς σε κεντρική στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Στην κατεύθυνση αυτή στοχεύουν και η λειτουργία της Ελληνικής Αγοράς Αναδυομένων Κεφαλαιαγορών (ΕΑΓΑΚ), αλλά και οι συζητήσεις συνεργασίας με το Euronext.
Ο ίδιος εξέφρασε, άλλωστε, την πεποίθηση ότι οι ξένοι επενδυτές θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, καθώς μας έχουν επιβεβαιώσει, όπως είπε, ότι «εφόσον θα είσαστε στους δείκτες δεν θα σας αγνοήσουμε».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δυνατός κορμός σε τέσσερις ασκήσεις – Και χωρίς Pilates
- Αρκάς: Η καλημέρα και η γκρίνια της Πέμπτης
- Μέγαρα: Σύλληψη 21χρονου για την υπόθεση της άγριας ληστείας με θύμα 72χρονο τον Ιούνιο
- ΠΑΣΟΚ: Έρχεται η επιτροπή συμπαράταξης και διεύρυνσης- Διεργασίες ενόψει συνεδρίου
- Συνταγή: Μηλόπιτα
- Μπλακ άουτ στην ανατολική Κούβα, λόγω βλάβης σε υποσταθμό
