Προειδοποίηση για ζημίες στο α τρίμηνο – Προχωρεί σε 10.000 απολύσεις
Σε 10.000 απολύσεις θα προχωρήσει φέτος η υπ αριθμόν 1 παγκοσμίως κατασκευάστρια εταιρεία εξοπλισμού οπτικών ινών, Nortel Networks, η οποία ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι θα σημειώσει ζημίες στο πρώτο τρίμηνο και ότι θα καταγράψει λιγότερες πωλήσεις το 2001, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
27
Σε 10.000 απολύσεις θα προχωρήσει φέτος η υπ αριθμόν 1 παγκοσμίως κατασκευάστρια εταιρεία εξοπλισμού οπτικών ινών, Nortel Networks, η οποία ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι θα σημειώσει ζημίες στο πρώτο τρίμηνο και ότι θα καταγράψει λιγότερες πωλήσεις το 2001, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Nortel προειδοποίησε ότι θα σημειώσει ζημία τέσσερα σεντς ανά μετοχή στο πρώτο τρίμηνο, ενώ παλαιότερα προέβλεπε κέρδη 16 σεντς. Παράλληλα, μείωσε κατά 22% τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του ίδιου τριμήνου, οι οποίες εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν σε 6,3 δισ. δολάρια (2,34 τρισ. δρχ.), από 8,1 δισ. δολάρια (3,01 τρισ. δραχμές).
Επίσης, η καναδική εταιρεία προειδοποίησε ότι ο φετινός ρυθμός αύξησης των πωλήσεων θα διαμορφωθεί στο 15%, από 30% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψή της.
Οι δυσμενείς προοπτικές αντανακλώνται και στην απόφασή της για την επέκταση των απολύσεων σε 10.000 -το 11% του εργατικού δυναμικού της- από 4.000 που είχε αποφασίσει νωρίτερα, επικαλούμενη την ταχύτερη από την αναμενόμενη επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας και τη συνακόλουθη εξασθένηση της ζήτησης.
Η μετοχή της έκανε βουτιά έως και κατά 36% χαμηλότερα την Παρασκευή, στα 19 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους, προκαλώντας απώλειες 7,2% στο γενικό δείκτη του καναδικού χρηματιστηρίου.
Ανάλογη τύχη έχουν και οι μετοχές ανταγωνιστριών εταιρειών, όπως της Ericsson, της Nokia, της Marconi και της Alcatel. Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ η Dell και η Hewlett – Packard αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τη φετινή χρονιά. Η Dell μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 1.700 θέσεις εργασίας ή το 4% του προσωπικού της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δεν είναι ένας πίνακας, αλλά μια πολιτισμική γέφυρα: Γιατί η τέχνη είναι η ήρεμη δύναμη στους τοίχους των πρεσβειών;
- Σχέση: Πέντε σημάδια που «φωνάζουν» red flags
- Πόσο Drama χωράει μέσα σε δύο λεπτά; Οι Ζεντάγια και Ρόμπερτ Πάτινσον είναι το πιο εκρηκτικό ζευγάρι του 2026
- Με πρόληψη τουλάχιστον το 40% των καρκίνων μπορεί να αποφευχθεί
- Κατ’ όνομα ειρήνη – Η Γάζα, η Ριβιέρα του Τραμπ και οι φόβοι μιας νέας Νάκμπα
- Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Εθνική Κοινωνική Συμφωνία


