Δημόσια νοσοκομεία καταργούν τους θαλάμους των πολλών κλινών
Αθήνα: Τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Γενικό Κρατικό, Αλεξάνδρα και Αγία Όλγα προχωρούν στην κατάργηση της τρίτης θέσης νοσηλείας, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.
Αθήνα: Τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Γενικό Κρατικό, Αλεξάνδρα και Αγία Όλγα προχωρούν στην κατάργηση της τρίτης θέσης νοσηλείας, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος την Πέμπτη, τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής αναμένεται να καταργήσουν τους θαλάμους των πέντε έως οκτώ κλινών, χωρίς να επιβαρύνουν οικονομικά τα ασφαλιστικά ταμεία με έμμεση αύξηση των νοσηλίων, όπως προκύπτει από πηγές του υπουργείου Υγείας.
Έως σήμερα τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, όπως το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ, καλύπτουν νοσήλια στην κατώτερη θέση, η οποία τώρα καταργείται. Έτσι οι ασφαλισμένοι θα νοσηλεύονται σε ανώτερες θέσεις, για τις οποίες όμως το ημερήσιο νοσήλιο είναι σαφώς υψηλότερο.
Με βάση τις ισχύουσες τιμές, οι διαφορές που θα προκύψουν θα κυμαίνονται από 4.000 έως 15.000 δραχμές την ημέρα, και κατ’ επέκταση τουλάχιστον επτά δισεκατομμύρια δραχμές ετησίως για το σύνολο των νοσοκομείων της Αττικής.
health.in.gr
- Φάμελλος: Δεν αποτελεί λύση καμία κομματική περιχαράκωση – Δεν αποτελεί λύση η κομματική αυτονομία
- Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης στον αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας
- Ηρακλής – Ολυμπιακός 70-95: Ρεσιτάλ Φουρνιέ και τώρα… Final 8!
- Εσπανιόλ – Θέλτα 2-2: Βαθμό στις καθυστερήσεις για την ομάδα του Βίγκο πριν την Τούμπα
- Από τη Θεσσαλονίκη στην Ευρώπη με ένα σκούτερ – 12 χώρες, 18 ημέρες και 4.586 χιλιόμετρα
- Δούκας: Η προγραμματική συμφωνία προϋποθέτει προγραμματικό διάλογο – Αυτόν που έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει χθες
