Στο 3,8% υποχώρησε ο σχετικός δείκτης τον Ιανουάριο από 5,1% το Δεκέμβριο
Για τρίτο διαδοχικό μήνα υποχώρησε ο δείκτης τιμών χονδρικής στη Γερμανία τον Ιανουάριο. Διαμορφούμενος σε 3,8% σε ετήσια βάση μειώθηκε κατά 0,5%, εν συγκρίσει με τον προηγούμενο μήνα, προδιαγράφοντας θετικές εξελίξεις για την πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη.
50
Για τρίτο διαδοχικό μήνα υποχώρησε ο δείκτης τιμών χονδρικής στη Γερμανία τον Ιανουάριο. Διαμορφούμενος σε 3,8% σε ετήσια βάση μειώθηκε κατά 0,5%, εν συγκρίσει με τον προηγούμενο μήνα, προδιαγράφοντας θετικές εξελίξεις για την πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη.
Όπως μεταδίδει ο δικτυακός τόπος Bloomberg, η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης συντέλεσε κατά βάση στη θετική εξέλιξη που διέψευσε τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι τοποθετούσαν το δείκτη τιμών χονδρικής για το μήνα Ιανουάριο στο 4,6%.
Όπως ανέφερε η ΕΚΤ στη μηνιαία έκθεσή της, οι πληθωριστικές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ευρωζώνη από τις υψηλές τιμές των ενεργειακών προϊόντων και το ανίσχυρο ευρώ σταδιακά υποχωρούν.
Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων καθίσταται πλέον δυνατή η μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης από την ΕΚΤ -πιθανότατα κατά το τέλος του δεύτερου τριμήνου.
Η πλειονότητα των αναλυτών δεν αναμένει αλλαγή της επιτοκιακής πολιτικής κατά την προσεχή συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, καθώς ο κίνδυνος των πληθωριστικών πιέσεων, μολονότι υποχωρεί, εξακολουθεί να συνιστά υπαρκτή απειλή για την οικονομία της ευρωζώνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δυνατός κορμός σε τέσσερις ασκήσεις – Και χωρίς Pilates
- Αρκάς: Η καλημέρα και η γκρίνια της Πέμπτης
- Μέγαρα: Σύλληψη 21χρονου για την υπόθεση της άγριας ληστείας με θύμα 72χρονο τον Ιούνιο
- ΠΑΣΟΚ: Έρχεται η επιτροπή συμπαράταξης και διεύρυνσης- Διεργασίες ενόψει συνεδρίου
- Συνταγή: Μηλόπιτα
- Μπλακ άουτ στην ανατολική Κούβα, λόγω βλάβης σε υποσταθμό
