61

Διπλάσια κέρδη ανακοίνωσε για το 2000 η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault την Τρίτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 1,08 δισ. ευρώ (368 δισ. δρχ.), έναντι κερδών 534 εκατ. ευρώ (181,9 δισ. δρχ.) το 1999, και ο κύκλος εργασιών της προσέγγισε τα 40,17 δισ. ευρώ (13,6 τρισ. δρχ.), σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 5,6% σε σχέση με το 1999.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της επιχείρησης, στην αύξηση των κερδών της αυτοκινητοβιομηχανίας το περασμένο έτος συνέβαλε καθοριστικά και ο νέος στρατηγικός εταίρος της Renault, η ιαπωνική Nissan, η οποία παρουσίασε κέρδη ύψους 56 εκατ. ευρώ (19 δισ. δρχ.) το 2000, έναντι ζημιών 330 εκατ. ευρώ (112,4 δισ. δρχ.) το 1999.


Τον Ιανουάριο η Renault ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις οχημάτων της το 2000 έφτασαν στο ύψος – ρεκόρ των 2,3 εκατομμυρίων και το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου ανήλθε στο 4,1%.


Στην ανακοίνωση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας επισημαίνεται ότι το 2001 θα είναι ένα έτος «που η δική της παραγωγή θα αυξηθεί» και ότι ο κύκλος εργασιών θα σημειώσει άνοδο λόγω της αύξησης των πωλήσεων στο εξωτερικό και της προώθησης νέων μοντέλων στην αγορά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό