Η Sony παρουσίασε την Τετάρτη μια οθόνη που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Οργανικής Ηλεκτροακτινοβολίας (Organic Electroluminescence - OEL) και η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει το διάδοχο των σημερινών οθονών υγρών κρυστάλλων.
Η Sony παρουσίασε την Τετάρτη μια οθόνη που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Οργανικής Ηλεκτροακτινοβολίας (Organic Electroluminescence – OEL) και η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει το διάδοχο των σημερινών οθονών υγρών κρυστάλλων.
Η νέα τεχνολογία της Sony δίνει τη δυνατότητα αποτελεσματικής απεικόνισης εναλλασσόμενων εικόνων -όπως βίντεο- σε φορητές συσκευές, χωρίς την εμφάνιση των ενοχλητικών «ιχνών» που εμφανίζονται στις κοινές οθόνες υγρών κρυστάλλων. To πρωτότυπο που παρουσίασε η Sony είχε διαγώνιο 13 ιντσών και λειτουργούσε σε ανάλυση 800×600.
Σε αντίθεση με τις οθόνες υγρών κρυστάλλων, η νέα τεχνολογία δεν απαιτεί την ύπαρξη μιας φωτεινής πηγής στο πίσω μέρος της οθόνης, πράγμα που καθιστά δυνατή την κατασκευή λεπτότερων οθονών με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.
Αρχικά η τεχνολογία OEL προορίζεται για την κατασκευή οθονών για φορητές συσκευές, αλλά μελλοντικά πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και για την κατασκευή μεγαλύτερων οθονών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η Sony θεωρεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία ως το διάδοχο των συμβατικών οθονών υγρών κρυστάλλων, δεδομένου ότι κοστίζει 20% φθηνότερα από τις οθόνες LCD. Bασικό όμως μειονέκτημα των οθονών OEL είναι ότι έχουν σχεδόν το 1/3 της διάρκειας ζωής των οθονών LCD.
Η τεχνολογία OEL έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων κατασκευαστών, όπως οι Kodak, Sanyo, Seiko και Pioneer. Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο ZDNet, η Sony αναμένεται να προβεί στη μαζική παραγωγή των οθονών OEL το 2003.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας