Εκατόν τρεις χιλιάδες ελαττωματικά κινητά τηλέφωνα ανακαλεί η ΝΤΤ DoCoMo
Την ανάκληση 103.000 κινητών τηλεφώνων συμβατών με την τεχνολογία i-mode ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ιαπωνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία ΝTT DoCoMo, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο λογισμικό των συσκευών.
50
Την ανάκληση 103.000 κινητών τηλεφώνων συμβατών με την τεχνολογία i-mode ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ιαπωνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία ΝTT DoCoMo, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο λογισμικό των συσκευών.
Όπως διαβεβαίωσε η διοίκηση της εταιρείας, οι ελαττωματικές συσκευές που έχουν κατασκευαστεί από τις Sony, Hitachi, Kokusai και Japan Radio, θα αντικατασταθούν εξαιτίας ατελειών στο λογισμικό τους που προκαλούν δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του προγραμματισμού.
Η ανάκληση, που είναι σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια, εγείρει πάντως πολλά ερωτηματικά για την ικανότητα των εταιρειών κατασκευής κινητών να ανταποκριθούν επαρκώς στον ταχύτατο ρυθμό των τεχνολογικών αναβαθμίσεων που απαιτεί η NTT DoCoMo από τους προμηθευτές της.
«Οι πλέον ανίσχυροι κατασκευαστές απλώς δεν διαθέτουν την τεχνολογία για αναβαθμισμένες τηλεφωνικές συσκευές» δήλωσε αναλυτής στο δικτυακό τόπο των Financial Times, επισημαίνοντας την πιθανότητα να αποσυρθούν κάποιοι προμηθευτές.
Η DoCoMo είναι πάντως γνωστή για τις υψηλότατες προδιαγραφές και απαιτήσεις που θέτει προκειμένου να καταστούν ελκυστικότερα στους καταναλωτές τα προϊόντα της. Εν όψει μάλιστα της διάθεσης στην αγορά τον προσεχή Μάιο των υπηρεσιών τρίτης γενιάς, που θα επιτρέπουν στους χρήστες να «κατεβάζουν» κινούμενες εικόνες και να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας ήχο, οι πιέσεις στους προμηθευτές της θα ενταθούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- MEGA Stories: Υποκλοπές – Η καταδίκη των 4 και οι αόρατοι εντολείς
- Die Zeit: Συνελήφθη ύποπτος στην Κύπρο που σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις για την Χαμάς
- Παναιτωλικός: Στα χρώματα της ομάδας για τα 100 χρόνια η Γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου (vid)
- Υπόκλιση στη «φωνή της ψυχής μας»: Η συναυλία – αφιέρωμα στον Αντώνη Καλογιάννη συγκίνησε το θέατρο Παλλάς
- Κουτσούμπας: Το εγκληματικό κύκλωμα στον ΟΠΕΚΕΠΕ έδρασε υπό την καθοδήγηση υπουργών της κυβέρνησης
- Μητσοτάκης: Ώρα να εξερευνήσουμε αν η πυρηνική ενέργεια μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και στην Ελλάδα



