Οι υποστηρικτές του Πλούτωνα περνούν στην αντεπίθεση
Με αφορμή την πρόσφατη αμφισβήτηση του Πλούτωνα ως πλανήτη από το διευθυντή του Rose Center for Earth and Space, Νέιλ ντε Γκρας Τισόν, επιστήμονες της NASA από το γνωστό Ames Research Center «υπερασπίζονται» τον Πλούτωνα και πιστεύουν ότι πρέπει να ανήκει στην ομάδα των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος.
65
Με αφορμή την πρόσφατη αμφισβήτηση του Πλούτωνα ως πλανήτη από το διευθυντή του Rose Center for Earth and Space, Νέιλ ντε Γκρας Τισόν, επιστήμονες της NASA από το γνωστό Ames Research Center «υπερασπίζονται» τον Πλούτωνα και πιστεύουν ότι πρέπει να ανήκει στην ομάδα των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος.
Ο Τισόν υποστηρίζει ότι ο Πλούτωνας δεν είναι πλανήτης, επειδή αποτελείται από πάγο και βρίσκεται κοντά στη ζώνη των αστεροειδών Kuiper. Ο ίδιος, πάντως, έχει σχολιάσει ότι δεν υπάρχει καθολικά αποδεκτός ορισμός για την έννοια «πλανήτης».
Σύμφωνα με τον Ντέιλ Κρούισνακ από τη NASA, ο οποίος ασχολείται με τη μελέτη αντικειμένων από τη ζώνη Kuiper, ο Πλούτωνας έχει χαρακτηριστεί πλανήτης από το 1930, όταν ανακαλύφθηκε, και από τότε έχει διατηρήσει το χαρακτηρισμό αυτόν.
Ο Κρούισνακ τονίζει ότι διάφορα χαρακτηριστικά του Πλούτωνα καταδεικνύουν ότι πρέπει να θεωρείται πλανήτης. Πρώτον, ο Πλούτωνας έχει δορυφόρο και ατμόσφαιρα. Δεύτερον, η ατμόσφαιρα αυτή αλληλεπιδρά με την επιφάνειά του.
Ωστόσο, ο επιστήμονας της NASA δεν καταδικάζει πλήρως την άποψη του Τισόν και συμπληρώνει ότι ο Πλούτωνας έχει πιθανότατα διπλή «υπηκοότητα», δηλαδή ανήκει επίσης στη ζώνη Kuiper λόγω της τροχιάς του.
Όπως μετέδωσε το MSNBC, πολλοί επιστήμονες, πάντως, θεωρούν ύποπτη αυτή την υποβάθμιση του Πλούτωνα και πιστεύουν ότι ο διπλός χαρακτηρισμός είναι ένα είδος συμβιβασμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αιγάλεω – Ολυμπιακός Β’ 0-3: Καθάρισε με «τριάρα» και… πλησίασε τετράδα
- my1521: μία πύλη, πολλές λύσεις – ένα πανκαναλικό σύστημα στην υπηρεσία των πολιτών
- Η χρεωμένη Ελλάδα πάει στο σινεμά (να δει τη Σπασμένη Φλέβα)
- Βόλος: Καθηγητής κλείδωνε στην τάξη τους μαθητές – Καταγγελία από τους γονείς
- Καβάλα – Παναθηναϊκός: Δύο αναγκαστικές αλλαγές για τους πράσινους, με Σφιντέρσκι και Πάντοβιτς
- Αναζητείται ο 73χρονος άμεσος συνεργός του «Έλληνα Εσκομπάρ» –





