
Υπέρ της επινοικίασης εργαζομένων τάσσεται ο ΣΕΒ, αλλά με προϋποθέσεις
Θετικά αντιμετωπίζει -μετά το Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος- και ο ΣΕΒ το θέμα της εποινικίασης εργαζομένων, με την προϋπόθεση πάντως να διασφαλίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων.
0
Θετικά αντιμετωπίζει -μετά το Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος- και ο ΣΕΒ το θέμα της εποινικίασης εργαζομένων, με την προϋπόθεση πάντως να διασφαλίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Αναφερόμενος στο θόρυβο που έχει ξεσπάσει για το θεσμό της επινοικίασης, που πολλοί χαρακτηρίζουν ως «σύγχρονο δουλεμπόριο», ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Νίκος Αναλυτής έκανε λόγο για υπεράσπιση παλιομοδίτικων μοντέλων εργασίας. Σημείωσε ότι στο πλαίσιο της ΕΕ έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο διαπραγμάτευση για το θεσμό του δανεικού εργαζόμενου και ότι έπειτα από τον ευρωπαϊκό διάλογο, έως τον ερχόμενο Μάρτιο, θα εκδοθεί σχετική οδηγία.
Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ο Ν.Αναλυτής, ο δανεισμός εργαζομένων επιτρέπεται σύμφωνα με τη νομοθεσία (Ν 2639/98) και τη σχετική νομολογία, ενώ με το ΠΔ 160/99 καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ειδική άδεια λειτουργίας των ιδιωτικών γραφείων συμβούλων εργασίας.
Ο θόρυβος που προκλήθηκε πρόσφατα για το «δανεισμό» εργαζομένων οδήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην εξέταση σχεδίου νομοθετικής ρύθμισης που θα διέπει το θεσμό της εποινικίασης εργαζομένων, ενώ και η ΓΣΕΕ ζήτησε να αναζητηθεί το νομικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει τη νέα μορφή εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεντιλίμπαρ: «Θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα – Σπουδαίος προπονητής ο Μπαρτζώκας»
- Καστοριά: Ισχυρή έκρηξη σε σπίτι στους Μανιάκους – Τραυματίστηκε 15χρονος
- Ο Τραμπ λέει ότι «αποδεκάτισε» το Ιράν — αλλά το «αποδεκατίζω» δεν σημαίνει αυτό που εννοεί ακριβώς
- Η σπάνια ευκαιρία που δίνει στη Ρωσία και την Κίνα ο πόλεμος στο Ιράν
- Πανσερραϊκός – ΑΕΛ Novibet 1-1: «Χρυσός» βαθμός για τους Σερραίους με πέναλτι στο 90+9′!
- Η Γερμανία ξανά στα… όπλα – Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη;

