Ενδέχεται πράγματι να διακοπεί η παραγωγή της Dreamcast
Ενώ την Τρίτη η Sega διέψευσε τις φήμες για πιθανή διακοπή της παραγωγής της παιχνιδομηχανής της, Dreamcast, την Τετάρτη η εταιρεία επιβεβαίωσε αυτή την πιθανότητα και ανακοίνωσε ότι «συζητεί» με τη Sony και τη Nintendo για τη δημιουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών για τις δικές τους κονσόλες.
65
Ενώ την Τρίτη η Sega διέψευσε τις φήμες για πιθανή διακοπή της παραγωγής της παιχνιδομηχανής της, Dreamcast, την Τετάρτη η εταιρεία επιβεβαίωσε αυτή την πιθανότητα και ανακοίνωσε ότι «συζητεί» με τη Sony και τη Nintendo για τη δημιουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών για τις δικές τους κονσόλες.
Εκπρόσωπος της Sega δήλωσε ότι η διακοπή παραγωγής της κονσόλας είναι μία πιθανότητα που εξετάζεται από τους υπεύθυνους της εταιρείας, αλλά χρειάζεται ακόμη κάποιος χρόνος για να ληφθεί μία οριστική απόφαση, η οποία και θα ανακοινωθεί.
Όπως μετέδωσε το CNet, η ιαπωνική εφημερίδα Nihon Keizai Shimbun δημοσίευσε ότι η κατασκευή της Dreamcast θα σταματήσει μετά το Μάρτιο, αλλά οι πωλήσεις θα συνεχιστούν ωσότου εξαντληθούν τα αποθέματα.
Την Τρίτη, πάντως, η εταιρεία είχε διαψεύσει κατηγορηματικά πρόσφατα δημοσιεύματα περί εγκατάλειψης της παιχνιδομηχανής, διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι τουλάχιστον 100 νέα παιχνίδια για την Dreamcast θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως μέσα στο ερχόμενο έτος.
Αναλυτές θεωρούν ότι η Sega θα πρέπει να στραφεί προς τη δημιουργία παιχνιδιών, διότι η εταιρεία δεν έχει τις αναγκαίες πηγές εσόδων ώστε να ανταγωνιστεί με επιτυχία μεγαθήρια όπως η Sony και η Nintendo.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγαλύτερο από ποτέ το πλεόνασμα πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα – Εκατοντάδες γιγαβατώρες στα σκουπίδια
- Πώς στήθηκε η επιχείρηση «Ίπαλλος» που οδήγησε στη σύλληψη του «Έλληνα Εσκομπάρ
- ΚΚΕ: Πυρά προς την κυβέρνηση – «Ανακοίνωσε φιλοδωρήματα στους αγρότες και αγνοεί επιδεικτικά τα αιτήματά τους»
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Τρομοκρατημένοι από τις απολύσεις οι εργαζόμενοι – Φόβοι για σοκ ανεργίας στην Ευρώπη
- Αθήνα: Τροχαίο με παράσυρση πεζού από ΙΧ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
- LIVE: Αιγάλεω – Ολυμπιακός Β’





