
Μειώσεις φόρων και δημοσιονομική πειθαρχία το μείγμα της νέας οικονομικής πολιτικής των ΗΠΑ
Η προώθηση των φορολογικών περικοπών ύψους 1,3 τρισ. δολαρίων (473,4 τρισ. δρχ.) και η τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας θα είναι οι βασικές προτεραιότητες της αμερικανικής οικονομικής πολιτικής υπό την προεδρία του Τζορτζ Ο. Μπους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Τετάρτη ο νέος υπουργός Οικονομικών, Πολ Ο Νιλ, ενώπιον της Χρηματοοικονομικής Επιτροπής της Γερουσίας.
27
Η προώθηση των φορολογικών περικοπών ύψους 1,3 τρισ. δολαρίων (473,4 τρισ. δρχ.) και η τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας θα είναι οι βασικές προτεραιότητες της αμερικανικής οικονομικής πολιτικής υπό την προεδρία του Τζορτζ Ο. Μπους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Τετάρτη ο νέος υπουργός Οικονομικών, Πολ Ο Νιλ, ενώπιον της Χρηματοοικονομικής Επιτροπής της Γερουσίας.
Ο Ο Νιλ τόνισε ότι θα προωθήσει το φιλόδοξο φορολογικό σχέδιο, που αποτέλεσε έναν από τους βασικούς άξονες της προεκλογικής εκστρατείας των Ρεπουμπλικάνων, και παράλληλα θα «διασφαλίσει τη δημοσιονομική πειθαρχία και την ασφάλεια του χρηματοοικονομικού συστήματος, θα προωθήσει την παραγωγικότητα και θα υποστηρίξει τη διεθνή συνεργασία».
Ένα από τα πρώτα ζητήματα που έθιξε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας ήταν και η πολιτική που θα ακολουθήσει στο θέμα της συναλλαγματικής ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος. «Είμαι υπέρ του ισχυρού δολαρίου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί το αντίθετο» τόνισε.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο νέος υπουργών Οικονομικών των ΗΠΑ υποστήριξε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή των φόρων χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη μείωση του δημοσίου χρέους ή το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Η πρώτη απάντηση της νέας κυβέρνησης απέναντι στην οικονομική επιβράδυνση θα στηριχτεί κατά κύριο λόγο στη νομισματική πολιτική (μέσω της αποκλιμάκωσης των επιτοκίων), καθ ότι το πακέτο φορολογικών περικοπών δεν αναμένεται να επιδράσει σύντομα στην οικονομία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα βασίλισσα στη Μαδρίτη η Κόστιουκ – Πανηγύρισε με backflip (vids)
- Η μανία της Δύσης να φτιάχνει δράκουλες – Ανατροπή με την αιματοβαμμένη κόμισα του 16ου αιώνα
- Ελλάδα – Ολλανδία 8-12: Ήττα για την Εθνική Γυναικών πόλο και κρίσιμο παιχνίδι με την Αυστραλία
- Met Gala 2026: Οι ασύλληπτες τιμές των εισιτηρίων, η επιστροφή μιας σούπερ σταρ και το «όχι» του Μαμντάνι
- Χεζμπολάχ εναντίον… Angry Birds! Γιατί έγινε πυρ και μανία με το βιντεοπαιχνίδι
- Ροντινέι: «Τιμή μου που υπερασπίζομαι τα χρώματα του Ολυμπιακού – Είμαστε φίλοι με τον Ζιοβάνι»
