Έλεγχο διαχείρισης του δανείου των 10 δισ. δολαρίων στην Τουρκία διενεργεί το ΔΝΤ
Σειρά συναντήσεων με Τούρκους αξιωματούχους ξεκινά τη Δευτέρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο της χρήσης του δανείου, ύψους 10 δισ. δολαρίων (3,8 τρισ. δρχ.), το οποίο χορηγήθηκε στην Τουρκία για να ξεπεράσει την κρίση που διέρχεται η οικονομία της.
74
Σειρά συναντήσεων με Τούρκους αξιωματούχους ξεκινά τη Δευτέρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο της χρήσης του δανείου, ύψους 10 δισ. δολαρίων (3,8 τρισ. δρχ.), το οποίο χορηγήθηκε στην Τουρκία για να ξεπεράσει την κρίση που διέρχεται η οικονομία της.
Όπως αναφέρει το BBC, ο επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ για την Τουρκία, Κάρλο Κοταρέλι, θα πραγματοποιήσει την πρώτη τακτική επίσκεψή του στη χώρα από τότε που συμφωνήθηκε το πακέτο ενίσχυσής της, τον περασμένο μήνα. Ο Κοταρέλι θα εξετάσει την εφαρμογή των αυστηρών οικονομικών μέτρων, στα οποία δεσμεύτηκε να προχωρήσει η Τουρκία, ώστε να εξυγιανθεί ο δημόσιος τομέας της και να υποχωρήσει ο χρόνιος πληθωρισμός της.
Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υφυπουργός Οικονομικών Σελτζούκ Ντεμιράλπ απέκλεισε το ενδεχόμενο υποτίμησης του νομίσματος της χώρας, κάτι που είχε θεωρηθεί εξαιρετικά πιθανό από οικονομικούς αναλυτές.
Ως αντάλλαγμα για την οικονομική ενίσχυση, η Αγκυρα δεσμεύτηκε να επιταχύνει τις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων στον τραπεζικό τομέα, ενώ έχει ήδη προσφέρει προς πώληση το 33,5% της κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών και το 51% των επίσης κρατικών αερογραμμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιάννης Παναγόπουλος: Τα ποσά και οι διαδρομές χρήματος που ερευνά η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
- Εισαγγελική παρέμβαση για την πλημμύρα στην Αγιά – Έρευνα για κακοτεχνίες
- Κατρίνης: Να ενημερώσει άμεσα το ΥΠΕΘΑ για τη σύλληψη Έλληνα αξιωματικού για κατασκοπεία
- Ιμάμογλου: Απευθύνει έκκληση από τη φυλακή για επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας
- Ναυπακτία: Άνδρας απειλούσε να πέσει από αερογέφυρα – Τραυματίστηκε παρασύροντας πυροσβέστη – Συγκλονιστικό βίντεο
- Η Λίβερπουλ έχει έτοιμο τον «διάδοχο» του Φαν Ντάικ και είναι Ολλανδός
