Την προσεχή εβδομάδα η πρεμιέρα της Αγροτικής Τράπεζας στο ΧΑΑ
Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής της Αγροτικής Τράπεζας στο ταμπλό της Σοφοκλέους, με τιμή εκκίνησης τις 3.200 δραχμές, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τη δημόσια εγγραφή της ΑΤΕ στις 18 - 21 Δεκεμβρίου του 2000.
74
Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής της Αγροτικής Τράπεζας στο ταμπλό της Σοφοκλέους, με τιμή εκκίνησης τις 3.200 δραχμές, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τη δημόσια εγγραφή της ΑΤΕ στις 18 – 21 Δεκεμβρίου του 2000.
Σύμφωνα με τη εφημερίδα Εξουσία, πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται η 19η Ιανουαρίου, καθώς αυτή έχει προταθεί από την τράπεζα στη διοίκηση του ΧΑΑ.
Όπως τόνισε την Παρασκευή ο Χρήστος Μητροπέτρος, στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας, η οποία είναι η κύρια ανάδοχος της έκδοσης της ΑΤΕ, κατά τη δημόσια εγγραφή μόλις το 26,15% πήγε σε θεσμικούς επενδυτές, ενώ το υπόλοιπο 73,85% σε 97.084 μικροεπενδυτές.
Κατά τη διαδικασία υπήρξε ζήτηση 47 εκατομμυρίων μετοχών και το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε πλησίασε τα 200 δισ. δραχμές. Οι μετοχές που η ΑΤΕ διέθεσε ανήλθαν σε 11.496.500 από τις οποίες τα δύο εκατομμύρια διατέθηκαν με ιδιωτική τοποθέτηση.
Η τράπεζα προωθεί παράλληλα ουσιαστικές αλλαγές και επιχειρηματικές κινήσεις σε όλους τους τομείς, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιάννης Παναγόπουλος: Τα ποσά και οι διαδρομές χρήματος που ερευνά η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
- Εισαγγελική παρέμβαση για την πλημμύρα στην Αγιά – Έρευνα για κακοτεχνίες
- Κατρίνης: Να ενημερώσει άμεσα το ΥΠΕΘΑ για τη σύλληψη Έλληνα αξιωματικού για κατασκοπεία
- Ιμάμογλου: Απευθύνει έκκληση από τη φυλακή για επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας
- Ναυπακτία: Άνδρας απειλούσε να πέσει από αερογέφυρα – Τραυματίστηκε παρασύροντας πυροσβέστη – Συγκλονιστικό βίντεο
- Η Λίβερπουλ έχει έτοιμο τον «διάδοχο» του Φαν Ντάικ και είναι Ολλανδός
