Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Νεαροί κράκερ ύποπτοι συνωμοσίας με στόχο το Internet

Νεαροί κράκερ ύποπτοι συνωμοσίας με στόχο το Internet

Ύποπτοι συνωμοσίας για την κατάλυση του Διαδικτύου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2001 θεωρούνται από το FBI νεαροί χρήστες υπολογιστών από διάφορα μέρη του κόσμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Times.

39

Ύποπτοι συνωμοσίας για την κατάλυση του Διαδικτύου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2001 θεωρούνται από το FBI νεαροί χρήστες υπολογιστών από διάφορα μέρη του κόσμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Times.

Το FBI έχει ήδη κατασχέσει υπολογιστές και συναφή εξοπλισμό σε διάφορες αμερικανικές πολιτείες, αν και δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις στις ΗΠΑ. Η ισραηλινή αστυνομία, ωστόσο, έχει συλλάβει τέσσερις ανήλικους, που θεωρείται ότι συμμετείχαν στη συνωμοσία.


Ένας 16χρονος, γνωστός με το ψευδώνυμο Booterror, που ανακρίθηκε από τις Αρχές παραδέχτηκε ότι συμμετείχε σε δωμάτια συζητήσεων του Διαδικτύου με θέμα την εν λόγω εισβολή, αλλά το έκανε μόνο για να εντυπωσιάσει, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα την κινητοποίηση του FBI υπερβολική.


Επίσης, τέσσερις ακόμα ανήλικοι (γνωστοί ως Doork, Deadkode, Hell και Sorcerer) θεωρούνται ύποπτοι για προσπάθεια εισαγωγής καταστροφικού προγράμματος σε διακομιστές του Διαδικτύου, όπως αναφέρεται σε σχετικά έγγραφα του FBI.


Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών αναφέρει επίσης ότι εντόπισε σε ένα δικτυακό τόπο -που διηύθυνε ο νεαρός Booterror- δημοσίευμα που έγραφε ότι διαθέτει ένα πρόγραμμα με το όνομα «godwrath» (οργή θεού) με το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση του Internet. Ο Booterror είχε απευθύνει πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να συνδράμει στην προσπάθειά του να προκαλέσει χάος.


Ο χάκερ σε συνέντευξή του αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι εκείνος και οι φίλοι του δαπάνησαν χρόνο μισής μόλις ώρας συζητώντας για το godwrath και μετά το ξέχασαν, μέχρις ότου εμφανίστηκε το FBI.


Οι Αρχές, ωστόσο, συνεχίζουν την ενδελεχή μελέτη των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει, επιμένοντας ότι πρόκειται για μία σοβαρή υπόθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο